Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 11. juni 2016

Musikalske sidespor – uke 23/2016

Et av ukas musikalske sidespor: bergenske Shakanaka spiller rock på svensk vis. Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er ukas fem utvalgte tips.

Foto: Pressebilde

Syntax TerrOrkester
Aktuell fordi: video til låten «Tivoli» ble sluppet for noen uker siden. Låten er en forsmak på det som skal bli det nye albumet til bandet. Hvis jeg har forstått dette prosjektet rett, kommer albumet til å være lyden til fire kortfilmer som ennå ikke er laget, under samletittelen «Garden II». Fire unge vestnorske regissører får utdelt et visuelt bilde av en lydfil, samt en tittel, og skal jobbe med det som utgangspunkt. Musikken er som vanlig en fryd for øret, det er god grunn til å glede seg til albumet.

 

Charlie Hilton
Aktuell fordi: etter to album med drømmepop fra bandet Blouse, har vokalisten gått solo med albumet «Palana». Delvis i samme landskap, med henvisninger til blant andre Beach House, men også med små drypp fra seksti- og syttitallet. Nico, anyone? Jeg synes også hun minner om en litt ryddigere og mindre hektisk utgave av den herlig sprelske waliseren Cate Le Bon. Litt psykedelisk, litt drømmende, litt eksperimentering med en blanding av pop- og jazztoner. Et sjarmerende pop-album for halvvarme sommerkvelder under et teppe, eller under en arm du liker.

 

 

Sarah-Jane Summers og Juhani Silvola
Aktuell fordi: de har nettopp sluppet den nye singelen «Bellag the Drover», der de fortsetter delvis i samme spor som på den forrige singelen «Widdershins», som fikk gode skussmål av undertegnede da den kom tidligere i år. Dette er folkemusikk med en skotsk twist, og en gitar som drar låten i uvante retninger for sjangeren. Hvis du trenger en mer rocka inngangsport til tradisjonsrik felemusikk, er dette den porten du skal gå gjennom.

 

 

 

Fabian Müller
Aktuell fordi: denne unge og prisbelønte tyskeren begynte å spille piano i en alder av fire år, og da var det vel på høy tid at han kom med sitt første album. «Out of Doors» er et variert utvalg pianostykker av Maurice Ravel, Béla Bartók, Olivier Messiaen og Ludwig van Beethoven; alle med stemninger inspirert av naturen. Han spiller med en intensitet som gir deg alt fra høydramatiske til de mest fredfulle stunder. Dette albumet er etter min erfaring fint å ha på øret i mange sammenhenger, blant annet passer det særdeles godt til eksamenslesing. (Sjekk også Musikk til lesning).

 

Shakanaka
Aktuell fordi: de har gitt ut sin første EP, som ifølge dem selv handler om»å gå deg vill i ditt eget hode i verdens rikeste land sammen med din bestevenn». Eller livet, som noen av oss kaller det.
Tittelen «Nothing At All» yter ikke musikken rettferdighet. Bergensere som høres svenske ut er ikke hverdagsvare i verdens rikeste land, og dette er en hedersbetegnelse hva musikk angår. Noen referanser er greie å ha, og hvorfor ikke starte med disse: Fireside («Get Shot»), Wannadies, Johnossi, Brainpool. På overflaten ubekymret og oppstemt indie-rock, med litt flere bekymringer begravet i tekstene.

 

 

 

Sjekk også:

 

Musikalske sidespor – uke 21

Musikalske sidespor – uke 20

Musikalske sidespor – uke 19

Musikalske sidespor – uke 18

Musikalske sidespor – uke 17

Musikalske sidespor – uke 16

Musikalske sidespor – uke 15

 

Beach House med ny låt

Øya 2013: Beach House – stemningsfull drømmepop

Sweden – powerpop av ypperste merke

Easy October – Mono en tirsdag i april

Videoanbefaling: Syntax Terrorkester – Syre Fort!

I tilfelle du ikke visste det

Én kommentar til “Musikalske sidespor – uke 23/2016”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter