Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 18. juni 2016

Musikalske sidespor – uke 24/2016

Et av ukas musikalske sidespor: Per Oddvar Johansen og kompani med behagelig skumringsmusikk.
Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er ukas fem utvalgte tips.

Tekst: Bent Inge Hvitstein

 

Margaret Glaspy
Aktuell fordi: debutalbumet «Emotions and Math» er rykende ferskt. Så ferskt er det at jeg ennå ikke har fått lyttet meg gjennom det. Basert på singlene som har kommet i forveien, vil jeg påstå at hun lager musikk mange har lengtet etter uten å vite det. Gitarspillet og tekstene minner tidvis om Elliott Smith, og melodiene sprekker noen ganger opp i sømmene og drar i sine egne tråder. Stemmen til Glaspy har en spennvidde fra skjør til djevelsk, og kan brått bli raspet opp; hun mestrer uansett hele spekteret. Hun går 90-tallets rockedamer (Liz Phair, tidlig Cat Power, med flere) en høy gang.

 

Per Oddvar Johansen
Aktuell fordi: albumet «Let’s Dance» har fått gode kritikker i blant annet The Guardian, og det er mange gode grunn til å løfte frem Johansen og hans medspillere, Helge Lien og Torben Snekkestad. Stemningen som glir gjennom de ni instrumentale låtene er behagelig og dempet. Saksofon, trommer og piano spiller hovedrollene. Dette albumet er perfekt til en kveld under teppet utenfor hytta, mens tåka kommer sigende inn fra havet eller fjellheimen. Eller en hvilken som helst anledning der målet er å gi deg selv en pause fra hverdagens mas og jag.

 

Hurula
Aktuell fordi: 15. juni slapp denne fresende svensken den nye singelen «Sand». Han fortsetter i det samme sporet som gjorde albumet «Vi är människorna våra föräldrar varnade oss mot» til en av de beste utgivelsene i 2014. Stilige gitarriff som sitter som støpt i øret, og tekster som legger lite imellom. Musikken til Robert Hurula hører sommeren til. «Sand» er så fersk at videoen ikke er klar ennå, så vi kan i stedet kose oss med den forrige singelen «Ont som jag».

 

PRTLVX
Aktuell fordi: den nye singelen «Slayer of the Night» skal feires på Revolver lørdag 18. juni, under konseptet Club Knulldrøm. PRTLVX er Pirate Love i ny ham, og de holder seg i samme musikalske gate. Vokalist Gul Saft sier: «Låta handler om å være død og høre på kul musikk. Den handler om rus og ekstase, om det dyriske og det overfladiske. Også namedropper vi MC5 og Ayn Rand i samme tekst». Jeg sier: det lyder tøft og det er fare for at du får lyst til å hoppe ukontrollert når du hører denne låten.

 

Elza Soares
Aktuell fordi: den brasilianske sambadronningen, hvis høydepunktet i karrieren ligger minst 40 år bakover i tid, har begått et nytt album, som er alt annet enn samba. I en alder av 79 (det er usikkerhet rundt dette) er det imponerende hvordan hun klarer å opprettholde det fandenivoldske uttrykket. Her får du rett og slett et rocka album, med hennes mørke stemme i sentrum; den kryper inn i øret som var det djevelen selv som taler til deg. «A Mulher do Fim do Mundo/The Woman at the End of the World» er et originalt album, fra en artist som har opplevd det meste av livets opp- og nedturer.

Sjekk også:

 

Musikalske sidespor – uke 23

Musikalske sidespor – uke 21

Musikalske sidespor – uke 20

Musikalske sidespor – uke 19

Musikalske sidespor – uke 18

Musikalske sidespor – uke 17

Musikalske sidespor – uke 16

Musikalske sidespor – uke 15

 

Et mesterverk: Elliott Smith – Figure 8

Øya 2013: Cat Power

Øya 2013: Cat Power – Bilder

Én kommentar til “Musikalske sidespor – uke 24/2016”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter