Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anmeldelser 10. juli 2016

Plateanmeldelse: CocoRosie – «Tales of a GrassWidow»

 

Artist: CocoRosie

Album: «Tales of a GrassWidow» (2013)

Plateselskap: City Slang

4

 

Freakfolk i sin egen verden// De freak-folkete søstrene Bianca og Sierra Cassidy i CocoRosie har på sitt fjerde studioalbum; «Tales of a Grass Widow» fått med seg sin gode – og mer kjente – venn; Antony Hegarty. Han har på de to låtene han bidrar samme moder jord-rolle som han inntok på sitt forrige album. Noe som på ingen måte gjør albumet verken mer jordnært, eller nevneverdig mindre eksentrisk. Det er likevel en større grad av gjenkjennelighet i låtmaterialet enn det duoen tidligere har vært kjent for. Dette skyldes selvsagt, men ikke bare, nevnte Antony, som allerede altså har pløyd liknende svermerisk mark som det CocoRosie her begir seg ut på. På samme måte som han løfter dem, blir det også tydeligere at Biancas distinkte vokal ikke når riktig like langt utover seg selv. Unntaket er den pianobaserte «Harmless Monster» hvor den spisse ordlyden viser hvorfor disse jentene fortjener sin kultstatus. I all sin særhet er det resterende like forglemmelig som å høre noen snakke svært veltalende til seg selv. // Aslaug Olette Klausen

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit 03 2013

 

Aslaug Olette Klausen er frilansjournalist og medieviter. Anmelder musikk for Spirit og Gaffa. Tilkallingsvikar i Journalisten, og skriver relativt fast for Ballade. Har vært blant annet medieovervåker og webkommunikatør. Skrev for musikkmagasinet Puls på slutten av 90-tallet.

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, noter og bøker i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

CocoRosie på Rockefeller: Sære, rare, intense, schizofrene og vakre. Foto: Stian Schløsser Møller

CocoRosie på Rockefeller: Sære, rare, intense, schizofrene og vakre. Foto: Stian Schløsser Møller

Intimkonsert med CocoRosie på Blå

Plateanmeldelse: CocoRosie – Grey Oceans

 

Du kan låne musikk av CocoRosie på Deichman

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter