Søk Meny Lukk
Lukk
Av: SelmaBen Anbefalinger 18. juli 2016

Musikk for de lekne og frie

Pica Trio

22. juli spiller Pica Trio på Hovedbiblioteket. Trioen består av mezzosopran Therése Thylin, cellist Kaja Fjellberg Pettersen og fiolinist Isa Caroline Holmesland. Trioen kommer til å by på en variert konsert med hovedfokus på klassisk musikk. Konserten vil inneholde alt fra engelsk barokk og tysk senromantikk, til moderne nordiske innslag. I tillegg får vi høre mange sjangeroverskridende godbiter.

Tekst: Selma Benmalek

Kaja og Therése ble kjent i Trondheim på Musikkonservatoriet og fant fort ut at de hadde mye til felles. Kaia og Isa kjenner hverandre fra videregående og jobber fast sammen. I 2015 dro Kaja og Therése på turne i Sverige og i år utvidet de besettningen til en trio.

«Vi startet jo å spille sammen fordi vi studerte klassisk musikk, men merket fort at vi likte å spille sammen og at vi passer bra sammen som utøvere fordi vi liker å utfordre oss selv og ikke bare gjøre én ting.» forteller trioen.

Pica Trio er ikke redd for å utvide horisontene. «Det klassiske er alltid i bunn, men vi elsker å trekke inn repertoar og låter som vi liker å høre på og som gir oss litt mer frihet til å leke oss med musikken. Musikk uten lekenhet og frihet blir fort litt strengt. Nye arrangementer på kjente låter og stykker for vår trio er en av måtene vi får frem vårt ønske om en leken tilnærming. Det er gøy å se hvor langt vi kan gå i å utvide repertoaret til konsertene våre med viser, jazz og folkemusikk.»

Når Deichman musikk spør hvem trioen inspireres av nevner de bl.a. Håkon Kornstad, Malena Ernman og Yo yo mA. «Vi inspireres av andre musikere som er frie og ikke lar seg binde eller fanges i en sjanger, og som kombinerer sitt klassiske håndverk med spontanitet»,  forklarer Pica Trio.

Trioens drivkraft er å spre den klassiske musikken og gjøre den tillgjengelig på steder der den kanskje ikke blir spilt så ofte. Noe som er en av grunnene til at de spiller på Deichman. «Det er viktig å bevare bibliotekene og vi elsker å bruke det!» understreker musikerne. «Vi sitter ofte  på biblioteket og leser aviser eller hører på musikk vi skal spille.»

Senere i sommer spiller Kaja Fjellberg Pettersen og Isa Caroline Holmesland med Didrik og Emil Solli-Tangen i Kragerø. Kaja Fjellberg Pettersen vil også opptre flere ganger på festivalen Cellolyd i Lofoten (4.-7. august) med bl.a. popartisten Ingrid Olava. Rio i Brasil er neste stopp for Kaja, Isa og deres Oslo Strings. Der har musikerne i nærmere to år hatt et prosjekt hvor de startet et orkester for barn fra favelaene – alle med ulik bakgrunn.

Mezzospran Therése Thylin er ikke mindre opptatt. Hun har ett år igjen på Høgskolen i Operaen i Oslo og skal bl.a. synge i rollen som prins i den franske operaen Askepott (» Cendrillon» ). Thylin skal også på barokkmusikk turné i Nord-Norge og  har konserter i Ishavskirken med Vocal Nord der de synger alt fra jojk til klassisk repertoar.

Trioen blir også å se i Oslo og har har dessuten planer om å spille inn musikken i studio. Med andre ord, det er mye å glede seg til.

 

Therése Thylin

Mezzosopran Therése Thylin

Kaja Fjellberg Pettersen

Cellist Kaja Fjellberg Pettersen

Isa

Fiolinist Isa Caroline Holmesland

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Én kommentar til “Musikk for de lekne og frie”

 1. Peter sier:

  Dear Blogg Musikk

  Danish act MindreEndTre has just released a new video single called «Borger». Borger is a Punk-Rap song dedicated to Alan Vega, we hope you have the time and lust to view it.

  Link to video: https://www.youtube.com/watch?v=sNwaq3baCEo

  Best Wishes
  <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 44 andre abonnenter