Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 19. juli 2016

Video: Tapewind – «Late at Night»

Tapewind late at night

Artist: Tapewind

Låt: Late at Night (2016)

Plateselskap: ?

2

 

Tapewind er en ny kvartett som nettopp har gitt ut debutsingel og musikkvideo. Videoen følger «en maskert antihelt plaget av ensomhet og monotone hverdager». Singelen «Late at Night» er spilt inn og produsert av Tapewind og Trygve Berg og mastret av Helge Sten (Deathprod, Supersilent, Motorpsycho m.m.). Ole Marius Dahl har regissert og produsert musikkvideoen til «Late at Night».

Brikkene faller på plass når man leser at det altså er Helge Sten som har mastret dette, for det låter da i overkant likt Motorpsycho på slutten der? Tapewind spiller alterntiv rock med en fot i 60-tallet og den andre i 1998. Til og med sangteknikken er påfallende lik, vokalisten bruker akkurat samme måte å presse stemmen på som Bent Sæther, og stemmen har aldri vært sistnevntes sterkeste kort. Sæther har en stemme man må lære seg å like. Man må bare akseptere den, på en måte, så hvorfor Tapewind-vokalisten har valgt å imitere den kan bare tyde på at de er veeeldig fan av Motorpsycho.

Apropos manglende originalitet, musikkvideoen ser rent estetisk ut som noe som kunne ligget på klippegulvet til Kristoffer Borgli («Inspector Norse» m.m.). Dessuten må det sies at en seig, under midtempo-låt ikke egner seg som singel. Harde bud, men sånn er livet.

Lars Junge

 

 

 

Sjekk også:

Motorpsycho på Rockefeller – de har alltid vært bra.

Motorpsycho – Supersonic Scientists.

Jeg er forelsket i Motorpsycho, igjen.

Motorpsycho på Teknisk museum.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter