Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Stian Bjørnsson Hope Anmeldelser 8. august 2016

Car Seat Headrest – en makalaus opplevelse!

Vi har skrevet om Car Seat Headrest tidligere (sjekk her), og ja, det er så vanvittig bra at det bare må omtales en gang til.

 

teensofdenial

Car Seat Headrest, det er lett å slå krøll på tunga, men smak på navnet, ta en liten pause og si ordene rolig, étt etter étt, car, seat, headrest, så er du på plass. Car Seat Headrest begynte som et én-manns prosjekt for Will Toledo allerede som 15 åring. Han hadde som favorittsyssel å sette seg inn i familiebilen og la opptakeren gå. Derav kom artistnavnet, og derav kom det 11 album trillende ut av ermet hans de neste årene, kun utgitt digitalt via Bandcamp. Men i 2014 ble han plukket opp av det kredible indie-plateselskapet Matador, og fikk utgitt sitt første album i fysisk format året etter, det lavmælte og lo-fi-aktige Teens of Style (2015). Et album med bare gamle sanger han har spilt inn på nytt igjen, men det førte uansett til at pressen fikk snuse nærmere på han, og ballen begynte å rulle for alvor.

Årets album, Teens of Denial, er imidlertid det første albumet med helt nye sanger, spilt inn i et ordentlig studio, med fullt band, og med en ordentlig produsent; ringreven Steve Fisk (Nirvana, The Screaming Trees, Soundgarden, Beat Happening). Og det har båret frukter. Teens of Denial er et 70 minutters Opus Grande, hvor Will Toledo lufter ut hele ungdomsfrustrasjonen med alt hva det måtte innebære av angst, depresjon og dop. Selv om han ikke liker betegnelsen selv, er det indierock vi hører. Og det av ypperste klasse. Toledo er like nasal som E i Eels, like tett i nesa som Jonathan Richman i The Modern Lovers og like rufsete som Stephen Malkmus i Pavement. Men 23 år gamle Will Toledo er like ung i hjertet som i sjelen, og tatt i betraktning at det egentlig er hans 13. album denger han hele gjengen rett ut i vantet (oj! red.anm.). Teens of Denial er en makalaus opplevelse!

 

car seat headrest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter