Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Nikolaj Blegvad Anbefalinger 14. august 2016

Øya 2016 – Frøkedal & Familien

Frøkedal-7

Tekst og foto: Nikolaj Blegvad

Halvtræt drømmefolk fra Frøkedal & Familien.

Hun har fået velfortjent anerkendelse og ros for sit album “Hold On Dreamer” (2016) hos de norske anmeldere, men hendes koncert på Øyafestivalen var ikke videre interessant, selv om den dog havde sine øjeblikke.

Iklædt hvide skjorter, både Frøkedal selv og hendes band Familien, stod de på den største scene, Amfiet. Desværre var dette en fejlplacering til en så rolig koncert som denne, og det hjalp ikke yderligere, at naboscenes lydprøver fuldstændig overdøvede flere perioder af Frøkedal-koncerten.

Frøkedal-3

“Har dere det fremdeles bra?”, spurgte hun publikum og advarede om, at hun skulle ødelægge den gode stemning lidt, hvorefter hun og bandet satte i gang med “First Friend”, som er noget mere dyster end de forrige numre.

Anne Lise Frøkedal er uden tvivl en dygtig sanger og musiker, og sammen med sit band beviste hun også dette. Et band der i øvrigt består af musikere med egne karrierer som for eksempel Olaf Olsen, der er kendt fra Bigbang, og som har spillet med Tim Christensen. Et andet Familie-medlem er Thea Glenton Raknes, der er kendt fra Thea & The Wild.

Frøkedal-6

Det er med elementer fra både pop og folk, hun bygger sin musik op. Aftenposten roste hendes album med overskriften “Renskåret drømmefolk fra Frøkedal”, og renskåret er det også, men måske svævede drømmende væk på den alt for store scene, for der var et tomrum mellem scenen og publikum, som stod på vid gav flere steder undervejs.

Frøkedal-5

Olaf Olsen kom først ind på scenen over havlvejs i koncerten, og Frøkedal introducerede ham som det første medlem af Familien, hvorefter hun præsenterede resten af besætningen. Og det hjalp virkelig med en trommeslager! Det ekstra instrumentelle indslag løftede musikken væsentligt fra den lidt for søvndyssende stemning, der havde domineret første del af koncerten. Et af numrene med trommer, som klædte koncerten rigtig godt, var “The Sign”.

Frøkedal-2

Nogen gange bliver hendes pop lidt tungere som på det afsluttende nummer “I See You”. Et virkelig fedt nummer, der også fungerede godt som afslutning på en koncert, der desværre bar lidt for meget præg af at være en jævn og til tider lidt for tam koncert fra en ellers dygtig musiker og hende band.

Saken er publisert på GAFFA.dk

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter