Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 5. september 2016

Pixies med ny musikkvideo: «Tenement Song»

I dag fikk vi den første visuelle smakebiten fra Pixies’ kommende album «Head Carrier», som slippes 30. september. Den animerte videoen til «Tenement Song» følger en rotte på sin ferd gjennom en leiegård som til slutt blir sprengt. Underveis får vi møte både kjente og ukjente karakterer i de ulike leilighetene.

Pixies har aldri vært kjent for å følge strømmen. Det smått legendariske bandet har gjort comeback ved flere anledninger. Første gang var i 2004, da de blant annet besøkte Quartfestivalen og holdt en forrykende konsert i et voldsomt regnvær. I løpet av årene de var oppløst, økte populariteten gradvis. To generasjoner med unge musikere har blitt inspirert av bandet, som rent kommersielt kanskje er mest kjent fra avslutningsscenen i filmen «Fight Club», der «Where Is My Mind?» ble benyttet som bakgrunnsmusikk.

I 2013 sluttet Kim Deal i bandet, og deres nåværende bassist heter Paz Lenchantin. «Indie Cindy», deres første album på 23 år, kom ut i 2014. Uten at verden gikk av hengslene av den grunn. Nå følges dette altså snart opp med et nytt album. Tidligere i år har vi fått smakebitene «Talent» og «Um Chagga Lagga». Disse to låtene er et lite hakk opp fra «Indie Cindy» i kvalitet, selv om det er langt igjen til de største øyeblikkene fra «Doolittle» og «Surfer Rosa».

Mens du venter på det kommende albumet, kan du sjekke ut videoen til «Tenement Song».

 

 

Sjekk også:

 

Om noen dager slipper Pixies sitt første album på 23 år

Plateanmeldelse: Sauropod «Roaring at the Storm»

En følelse av fremtidig storhet

Én kommentar til “Pixies med ny musikkvideo: «Tenement Song»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter