Søk Meny Lukk
Lukk
Av: deichmanmusikk Anbefalinger 23. september 2016

Oslos mest funky kommunearbeider avslutter uka med nytt album!

Emile The Dukes alter ego, Aasen, svelger siste rest av kommunekaffen og tar helg!
Tekst: Frank Michaelsen / Foto: Pressebilde

I dag slippes nemlig «Aasen tar helg» – oppfølgeren til fjorårets «Aasen». Forrige gang ble vi godt kjent med Aasens arbeidshverdag. Hvilke eventyr får vi lyttere være med på nå som han tar helg?

 Jo altså, dere får bli med fra arbeidsdagen tar slutt på fredag, til familiekvelden hjemme, til en veldig liberal lørdag hvor det til slutt sklir ut. Dagen derpå må vi gå en tur for å klarne opp rett og slett. Ganske banalt og enkelt ville jeg tørre påstå, men det er en del lag her om man ønsker å tenke dypere.

I låta «Månendens røyk» tar Aasen seg et velfortjent pust i bakken – der han «kan gjøre som han vil et lite minutt». Kan du anbefale en digg og frigjørende handling til en som ikke røyker?

– Den frigjørende handlingen, som du kaller det, behøver ikke nødvendigvis være en røyk. Det handler om å faktisk være utilgjengelig en liten stund: ikke ta telefonen i noen minutter, nyte øyeblikket og ta seg en Big Mac, være litt frekk om du vil.

14423827_10154440259007667_416643183_o

Hva er verst: fredagsfølelse på mandag eller mandagsfølelse på fredag?

– Hehe, for meg har aldri helgen vært så rigid. Jeg har tatt helg når jeg ønsker stort sett, men jeg har jo vært en vanlig arbeider halve mitt liv, så fredagsfølelsen er jo i grunn det beste som finnes. Har man fredagsfølelse på en mandag får man prise seg lykkelig. Har man mandagsfølelse på en fredag bør man tenke litt over om livet man lever er riktig, tror jeg. Sant?

Sant! Nå er det helg og ikke minst albumslipp. Hva skal du gjøre i helgen?

– Du denne helgen skal vi ha fest på Dattera til Hagen for å feire slipp av Aasen tar helg-albumet. Så skal jeg prøve å ikke tråkke over og feste for mye, for da kan det bli problematisk i heimen lørdag morgen. Så skal jeg lage lørdagsfrokost med egg og bacon! Deretter skal jeg spille på en pop up-event på St. Hanshaugen i Oslo, så skal jeg spille på noe som heter Brød og Cirkus festivalen senere samme kvelden. Så skal vi spise familiemiddag hos min mor og far på søndag. Jeg ryddet boden i dag og fant Antonioni dvd’ene mine som jeg håper å kunne se på etter at guttungen har lagt seg søndag kveld. Jeg er jo ikke helt A4 selv om Aasen er inspirert av det norske A4 mennesket. GOD HELG!

GOD HELG til deg også, mister!

 

Les også:

Funk og avsky i Oslo Kommune – Emile The Duke

En solskinnsdag med Emile the Duke

Emile The Duke om solitær tilværelse og egosentriske tanker

Emile the Duke på by:Larm: «I change diapers for a living!»

Oslos mest funky kommunearbeider avslutter uka med nytt album!

Soundtracket til ditt kommunale arbeidsliv

Deichmans musikkblogg på by:Larm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter