Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 1. oktober 2016

Musikalske sidespor – uke 39/2016

Et av ukas musikalske sidespor: Chain Wallet har sluppet en musikkvideo til fengende «Faded Fight». Vil du vite hva som ellers finnes utenfor hitlistene? Her er ukas utvalgte tips:

Tekst: Bent Inge Hvitstein / Foto: 

 
Yohuna
Aktuell fordi: hennes nye album «Patientness» inneholder en av årets lengste låttitler: «The Moon Hangs in the Sky Like Nothing Hangs in the Sky». En av få låter der gitarene får utfolde seg rundt Johanne Swansons myke og kjølige vokal. Albumet er for øvrig er dominert av like kjølige synther. Det lyder gjennomgående skjørt og fredelig, i kontrast til den kaotiske verden hun tidvis beskriver i tekstene. Hun burde også vite noe om kaos og omveltninger, etter å ha flyttet mange ganger i løpet av de siste årene. I Montreal fant hun heldigvis roen til å gjøre ferdig dette albumet.

 

 

Chain Wallet
Aktuell fordi: den gnistrende gode låten «Faded Fight» har fått en tilhørende musikkvideo, og det må selvsagt formidles til alle musikkinteresserte. Jeg lar bandet selv få ordet: «Det er en video om liminalitet og hedonismens paradoks. Videoen er regissert av vår talentfulle tjommi Kristian Engelsen. Vi har også jobbet med han tidligere, da vi lagde videoen til «Stuck in the Fall». Jenta i videoen er Maria, en ung fotograf og energidrikk-entusiast, og idéen til videoen ble faktisk til da regissøren ønsket å få en gratis tatovering fra henne.»

 

 

The Cookers
Aktuell fordi: albumet «The Call of the Wild and Peaceful Heart» er både friskt og dempet. Som seg hør og bør innen jazz, er det ikke bare å gå inn og hente en umiddelbar musikalsk effekt her. Albumet krever at du orienterer deg rundt i låtene; det er detaljene og enkeltpartiene som skaper den gode stemningen. Ifølge kjennere kalles denne grenen av jazz for hard bop. The Cookers er syv musikere med lang fartstid som medspillere til større stjerner. Her får de selv spille hovedrollene, og det gjør de med stil.

 

 

Tove K
Aktuell fordi: albumet «Paying the Birds to Sing» er ferskt på markedet, og det er et spennende tilskudd til den etterhvert voksende andelen av album som blander pop og jazz. Tove K. Heyerdahl åpner med et dempet og nakent lydbilde på førstesporet «This Spring Prolog». Utover på albumet bygger hun på låtene mer, før «This Spring Finale» avslutter som et tynt vindpust. Hun har fått god hjelp av blant andre produsent Peder Kjellsby, samt en rekke andre sterke musikere. «Eleganse og melankoli i balanse er målet», sier hun selv om albumet. Både eleganse og melankoli er høyst tilstedeværende.

 

 

Cymbals Eat Guitars
Aktuell fordi: det nye albumet «Pretty Years» inneholder få overraskelser for de som har fulgt bandets utvikling siden debuten «Why There are Mountains». Med andre ord er dette nok et sterkt album. CEG har blitt atskillig mer poppete med årene, men de klinker til med noen fartsfylte perler innimellom, som den smått Nirvana-pregede «Beam», der vokalist Joseph D’Agostinos får frest godt fra seg. De fyller opp med mye lyd rundt vokalen, og både meloditeft og ukonvensjonell låtstruktur har vært kjennetegn for bandet hele veien. Jeg vil gjette på at The Cure har vært en av flere inspirasjonskilder.

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Sjekk også:

Musikalske sidespor – uke 38

Musikalske sidespor – uke 37

Musikalske sidespor – uke 36

Musikalske sidespor – uke 35

Musikalske sidespor – uke 34

Musikalske sidespor. Deluxe edition med gjestetips – uke 33

Musikalske sidespor – uke 26

Musikalske sidespor – uke 25

Musikalske sidespor – uke 24

Musikalske sidespor – uke 23

Musikalske sidespor – uke 21

Musikalske sidespor – uke 20

Musikalske sidespor – uke 19

Musikalske sidespor – uke 18

Musikalske sidespor – uke 17

Musikalske sidespor – uke 16

Musikalske sidespor – uke 15

 

Singelanmeldelse: Chain Wallet – Faded Fight

Singelanmeldelse: Chain Wallet – Muted Colors

Øya 2015: Chain Wallet. Gi plass til gutta!

22 artister kjemper om fem forbildepriser på by:Larm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 48 andre abonnenter