Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 6. oktober 2016

Musikalske sidespor – uke 40/2016

Et av ukas musikalske sidespor: MoE jager låtene rundt på et gnistrende og hardtslående nytt album. Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er ukas utvalgte tips.

 

Mats Wawa
Aktuell fordi: «Rolig EP» er den andre utgivelsen fra et meget spennende band. «Classics EP» var en mer fartsfylt og eksperimentell affære, mens låtene på den nye EP-en har, som tittelen tilsier, fått en forsiktig innpakning rent lydmessig. Vokalist Mats Wang og hans bandkompiser viser her at de har mye å komme med på flere fronter. På ganske nøyaktig ti minutter klarer de å frembringe mange fine bilder, og jeg kan ikke fri meg fra å tenke at dette er en mer seriøs utgave av The Moldy Peaches. Fine melodier og behagelig instrumentering er resultatet. En helg i mai på en hytte på Hvaler sammen med produsent Jonas Rohde-Moe førte denne lille perlen inn på musikkartet. Mats Wawa har konsert på Parkteatret søndag 9. oktober.

 

 

Dyke Drama
Aktuell fordi: G.L.O.S.S. (Girls Living Outside Society’s Shit) kunngjorde nylig at de legger inn årene, etter kun et par EP-utgivelser. Dyke Drama er frontfigur Sadie Switchblades sideprosjekt, som nylig kom med albumet «Up Against the Bricks». Der G.L.O.S.S. har beveget seg rundt hardcore og punk, er Dyke Drama konsentrert rundt mer tradisjonell småskeiv indierock av typen Pavement gjorde best i begynnelsen av karrieren. Her finner vi også en cover av Lucinda Williams-låten «I Just Wanted to See You So Bad». Fjorårets EP «Tender Resignation» anbefales også å sjekke ut, da den er enda et lite hakk nærmere musikken som får det medfødte indiegenet i dagens førtiåringer til å spinne et par ekstra runder rundt seg selv.

 

 

 

Sarah-Jane Summers og Juhani Silvola
Aktuell fordi: duoen som tidligere i år ga ut låten «Widdershins», til positiv omtale blant annet fra denne kanten, har nå kommet med et helt album med samme tittel. Singelen var imponerende nok, men her får de vist et enda bredere spekter av hva de kan få til med kun fele og gitar. De varierer fint innenfor både tradisjonell folkemusikk med skotske og norske undertoner, og en noe tyngre og energisk stil. Silvola har bakgrunn blant annet fra støyrock og black metal, samt studier innen jazz. Summers har sin musikalske tyngde fra en skotsk familie med flere generasjoner av musikere, i tillegg til studier ved Norges Musikkhøgskole. Begge har også bakgrunn fra improvisasjonsmusikk, og dette er et eksperimentelt samtidsprosjekt som viser frem to meget dyktige musikere.

 

 

Itasca
Aktuell fordi: hun har sluppet et strøkent og forførende album. På «Open to Chance» føler hun seg forsiktig frem med milde harmonier som stort sett er pakket inn i akustiske gitarer og piano. Stemmen hennes flyter gjennom låtene og skaper perfekte høststemninger. Denne platen går 70-tallets folkpop en høy gang. Søndag 4. desember er Itasca support for Ryley Walker på John Dee. Hvis du har planer om å se Walker, anbefaler jeg sterkt at du kommer tidsnok til å få med deg oppvarmingen.

 

 

MoE
Aktuell fordi: det nye albumet «Examination of the Eye of a Horse» slippes 8.oktober, og dette er en bråkjekk godbit. Etter eget utsagn er dette deres måte å nærme seg et poputtrykk på. Det må på ingen måte forstås som at dette er et popalbum; musikken buldrer og drønner i helt andre lydgater. Guano Apes og Rage Against the Machine er noen referanser som har meldt seg under de første lyttingene. Guro Skumsnes Moe, Joakim Heibø Johansen og Håvard Skaset skjuler seg bak bandnavnet, men volummessig er de absolutt ikke redde for å vise seg frem. Tunge gitarer, intense trommer og en fresende vokal suger deg til seg mellom herlige taktskifter. Inspirert av blant annet den japanske musikkscenen er dette et rått og lydrikt album som sparker og slår godt fra seg.

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Sjekk også:

Musikalske sidespor – uke 39

Musikalske sidespor – uke 38

Musikalske sidespor – uke 37

Musikalske sidespor – uke 36

Musikalske sidespor – uke 35

Musikalske sidespor – uke 34

Musikalske sidespor. Deluxe edition med gjestetips – uke 33

Musikalske sidespor – uke 26

Musikalske sidespor – uke 25

Musikalske sidespor – uke 24

Musikalske sidespor – uke 23

Musikalske sidespor – uke 21

Musikalske sidespor – uke 20

Musikalske sidespor – uke 19

Musikalske sidespor – uke 18

Musikalske sidespor – uke 17

Musikalske sidespor – uke 16

Musikalske sidespor – uke 15

 

Powerpop-festival på Hvaskjer

Unge konger og dronninger skal kåres på By:larm

 

Årets samiske artist 2011 klar med nytt album

Den norske duoen Signal har kule ting på gang

 

Én kommentar til “Musikalske sidespor – uke 40/2016”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter