Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 20. oktober 2016

Cocks and Crosses

Kjetil-Arabrot front

 

I mai 2014 fikk Årabrot-vokalist Kjetil Nernes beskjed fra legen om at han hadde strupekreft. Han var ikke optimistisk på egne vegne. I stedet for å følge legens råd om å ta det med ro, reiste han på turné med Årabrot og startet innspilling av ny plate. Etter eget utsagn spilte han hver konsert som om det var den siste. Sangene han hadde i seg måtte også ut før det var for sent. Det nyeste albumet «The Gospel» er preget av denne tøffe perioden i Nernes’ liv. En periode som også er blitt festet til filmrullen.

I en nedlagt misjonskirke i Dalarna i Sverige bor ekteparet Kjetil Nernes og Karin Park. Der slapp de filmskaper André Løyning inn i livet sitt en dag i 2014, og lot han feste Nernes’ liv til kamera og mikrofoner i ett og et halvt år. Resultatet ble filmen «Cocks and Crosses»: Musikken som ikke ville dø», som ble vist på åpningsdagen av Den norske filmfestivalen i Haugesund 20. august.

To måneder senere, torsdag 20. oktober klokka 18.00 vises filmen på Vika kino. Etter filmen blir det en spørsmålsrunde med Nernes og Park. Billetter er fortsatt tilgjengelig. Filmen reiser så videre til visning på Verdensteatret i Tromsø lørdag 22. oktober.

 

Sjekk også:

«K:N» aka Kjetil Nernes i Årabrot – 5 om bøker og musikk

by:Larm 2016 – Årabrot

Video & EP-anbefaling: Årabrot – I Modi

Anbefaling: Årabrot – Arrabal’s Dream

Årabrot: Å gjøre det som faller seg naturlig

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter