Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 20. oktober 2016

Musikalske sidespor – uke 42/2016

Et av ukas musikalske sidespor: Mr Little Jeans (Monica Birkenes) lager drivende elektropop på Fevers EP.

Foto: Nolwen Cifuentes

Vil du vite hva som ellerssfinnes utenfor hitlistene? Her er ukas utvalgte tips:

 

1816
Aktuell fordi: dette samarbeidet mellom Wenche Losnegård og Audun Ellingsen har resultert i den nye singelen «The Message». Her blander de musikk og litteratur, da låten er skrevet til en engelsk nytolkning av Inger Hagerups dikt «Til fremtiden». Poesi og alternativ pop smelter sammen i en myk fremføring. Trommene er det bærende elementet rundt vokalen, sammen med en enkel basslinje som går stødig i bakgrunnen. Lørdag 22. oktober skal 1816 opptre med geriljakonserter flere steder i Oslo; kaféer, spillesteder og platebutikker blir åsted for plutselige og mer eller mindre uanmeldte taktskifter.

 

 

 

Emma Ruth Rundle
Aktuell fordi: «Marked for Death» er en dyster perle av et album. Rundle kan best beskrives som en gotisk versjon av Kristin Hersh. Tekstene sirkler rundt et ødelagt forhold, og stemningen får veggene til å krype vibrerende sammen rundt lytteren. Med en insisterende stemme trer hun tynne smertetråder gjennom låtene. Gitaren er i fokus; den bygger musikken opp til et forvrengt klimaks rundt vokalen på flere spor. Dette er mørkt og brutalt, men også stemningsfull rock, vondt og vakkert på samme tid.

 

 

Mr Little Jeans
Aktuell fordi: «Fevers EP» er fersk fra pressen, der singelen «Stitches» omkranses av ytterligere tre låter. Noe av det første jeg tenkte da jeg hørte «Stitches», var at dette kunne vært en mer elektrofisert utgave av Metric. I min verden er det ingen forkleinelse for Monica Birkenes, som står bak navnet Mr Little Jeans, å bli sammenliknet med Emily Haines. Den dype bassen runger i det som er svært fengende elektropop. En annen naturlig referanse er Lykke Li. Birkenes har base i Los Angeles, og har allerede fått internasjonal oppmerksomhet, blant annet for en cover av Arcade Fire-låten «The Suburbs». Oppmerksomheten blir nok ikke mindre etter denne utgivelsen.

 

 

Hiss Golden Messenger
Aktuell fordi: et nytt album er ute fra den kritikerroste herren M.C. Taylor, med tittelen «Heart Like a Levee». Nok en gang mikser han sjangere med stø hånd. Utgangspunktet er folkrock, men han tar avstikkere til både soul, roots, americana og country. I et forsøk på å låse musikken hans fast, kan jeg si at han gjerne beveger seg i et musikalsk landskap mellom The Tallest Man on Earth og Destroyer. Albumet fremstår som sterkt personlig gjennom tekster som omhandler det vanskelige samspillet mellom familieliv og valg av en karriere som sender deg vekk fra familien i lengre perioder.

 

The Age of Colored Lizards
Aktuell fordi: «The Fall» er singel nummer to fra dette bandet. Det er ikke lett å hoste opp informasjon om disse små øglene. Musikken de lager er også ganske stillferdig av seg; drømmende og behagelig pop, dandert med et mykt lag av shoegaze. Den første singelen het «We Don’t Care», og her kan du lukke øynene og nyte en fem minutters drømmetur i tretoppene.

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Sjekk også:

Musikalske sidespor – uke 41

Musikalske sidespor – uke 40

Musikalske sidespor – uke 39

Musikalske sidespor – uke 38

Musikalske sidespor – uke 37

Musikalske sidespor – uke 36

Musikalske sidespor – uke 35

Musikalske sidespor – uke 34

Musikalske sidespor. Deluxe edition med gjestetips – uke 33

Musikalske sidespor – uke 26

Musikalske sidespor – uke 25

Musikalske sidespor – uke 24

Musikalske sidespor – uke 23

Musikalske sidespor – uke 21

Musikalske sidespor – uke 20

Musikalske sidespor – uke 19

Musikalske sidespor – uke 18

Musikalske sidespor – uke 17

Musikalske sidespor – uke 16

Musikalske sidespor – uke 15

 

Ane Brun covrer Arcade Fire

«Ut» på fredagsfeiring sammen med Arcade Fire

 

Albumanbefaling: Lykke Li – Wounded Rhymes

Videoanbefaling: Lykke Li – Get Some

 

Albumanbefaling: The Tallest Man on Earth – Dark Bird is Home

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter