Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 25. oktober 2016

EP-anmeldelse: Svømmebasseng – «Bli Med»

svømmebasseng

 

Artist: Svømmebasseng

EP: Bli Med (2016)

Plateselskap: Svømmebasseng

Terningkast: 4

 

Svømmebasseng vakte en del åtgaum med sine første singler. Superfengende, norskspråklige poplåter som «Følger deg hjem», og nå sist «Frankrike». Låter som er i grenseland mellom klubb og og radio. Samme landskap som Erlend Øyes nå nedlagt Whitest Boy Alive og franske Phoenix, men med et element av Oslo-disco i tillegg. Svømmebasseng bruker en del av de samme synthesizerne som Todd Terje og Lindstrøm bruker, men de har kanskje en mer melankolsk dimensjon enn nevnte artister – mest på  grunn av tekstene. Dr. Eriks «Det Eneste Jeg Vil Er Å Ha Det Fett» dukker naturligvis opp i ens indre når man hører denne type klubbmusikk med norsk vokal.

Svømmebasseng er mer et kollektiv enn et konvensjonelt band, så vidt vi har forstått. Det siste halvåret har de hatt et klubbkonsept gående på Dattera til Hagen – til fulle hus og stormende jubel. Vi så dem under by:Larm i tidligere i år og ble overrasket over hvor tighte de var. (Sorry, fordumsfullt, vet ikke hvorfor jeg ble overrasket).

Denne EP’en er sammensatt av tidligere singler og fungerer egentlig som en teaser for albumet som skal komme våren 2017. Fire kutt, alle sterke, spesielt åpningslåten, «Bli Med» er låt som nok kommer til å figurere på mange playlister rund tom. «Følger Deg Hjem» er likevel fortsatt nøkkellåten til Svømmebasseng.

Problemet med kul, kontemporær popmusikk som dette er at den blir så fort datert. Men, og dette er et stort MEN: enn så lenge det er hipt og friskt er det utrolig deilig å lytte til. Dessuten, all musikk er i grunn kontemporær. Spesielt i kosmisk sammenheng – i så fall er hele musikkhistorien mildt sagt kontemporær. «Tidløs popmusikk» er egentlig et idiotisk uttrykk.

For de av oss som lever i nuet er Svømmebasseng, særlig «Følger Deg Hjem», noe av de friskeste man kan høre på for tiden.

 

 

Utgivelsesdato 28. oktober 2016

 

Les også:

Klubbøya 2016 for vårt vedkommende: Svømmebasseng på Dattera til Hagen

Svømmebasseng – Fløte

 

Øya 2014: Todd Terje – Hjemmeseier

Todd Terje: Beraneks «Dra Te Hælvete»

 

EP-anmeldelse: Lindstrøm «Windings»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter