Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 27. oktober 2016

Musikalske sidespor – uke 43/2016

Et av ukas musikalske sidespor: The Secret Sound of Dreamwalkers leverer drømmende og slepen indiecountryfolk. Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er ukas utvalgte tips.

Foto: Pressebilde

Ramasjang
Aktuell fordi: den ferske singelen «Steal» er en nedstrippet sak som driver av sted langs tonene fra en akustisk gitar. Den kan minne om de roligste stundene til The Soundtrack of Our Lives og Mando Diao. Sårheten i vokalen når de entrer refrenget akkompagnerer fint det enkle, men samtidig sterke budskapet om fred og frihet. Snart kommer det en EP, og 16. november kan du oppleve bergenserne live på Monos arrangement Høstlarm.

 

 

 

Steve Gunn
Aktuell fordi: onsdag 2. november spiller denne produktive karen på Mono. Albumet «Eyes on the Lines» kom tidligere i år, og høstet gode kritikker. Det er vanskelig ikke å tenke på Thurston Moore når Gunn drar i gang gitaren, der han vrir og vrenger på akkorder og melodilinjer. Tidligere har han spilt i The Violators, bandet som backet opp Kurt Vile. Han er vel så bra på egen hånd, og har en litt grovere og røffere rockestruktur på låtene enn Vile har i sitt univers.

 

 

The Secret Sound of Dreamwalkers
Aktuell fordi: lørdag 29. oktober står de på scenen på Sørveiv i Kristiansand. Så langt har vi fått tre låter fra denne trioen, og et album er planlagt sluppet på Safe & Sound Recordings i løpet av våren 2017. Mazzy Star og Cowboy Junkies har blitt brukt som referanser andre steder, og jeg stiller meg gladelig bak dét; her finnes myk vokal med dyp klang og saktegående gitarer som glir småskeivt rundt vokalen. Låtene deres har et gjennomgående slepent og behagelig trist uttrykk som innbyr til høstmørke kvelder i sakte fart. Åpningsstrofene i «Whiskey Song» er i all sin enkelhet blant årets beste visuelle musikalske linjer fra et norsk band. I likhet med Ramasjang, spiller også The Secret Sound of Dreamwalkers på Høstlarm på Mono 16. november.

 

 

Dannika
Aktuell fordi: «For Peaches» er navnet på debuten som kom seilende fra Melbourne i mai. En EP med fire spor som oser lo-fi fra første sekund, da vi blir vitne til noen korte replikker fra Dannika og noen som klapper og ler i bakgrunnen, før bassen slår inn. Så seigt, så seigt, med småsure gitarer og Moldy Peaches-aktige riff (er navnet på EP-en tilfeldig?). Du skal være ganske gretten for ikke å bli sjarmert av dette.

 

 

High Tone Low
Aktuell fordi: Christoffer Gaarder er mannen bak bandet som tidligere i år slapp singelen «101». Nå er en EP like rundt hjørnet via plateselskapet No Forevers. Basert på den første låten er det god grunn til å følge med på High Tone Low fremover. «101» er en småsnerrende låt som klamrer seg fast til øregangene med sin fengende og monotone basslinje og stødig taktfast tromming. Deilige små gitarriff med litt ekstra fuzz på enkelte partier, kombinert med koring i den høye enden av skalaen gjør dette til en både mørk og lystig musikkopplevelse. Instrumental og mild noiserock er karakteriseringen herfra.

 

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Musikalske sidespor – uke 42

Musikalske sidespor – uke 41

Musikalske sidespor – uke 40

Musikalske sidespor – uke 39

Musikalske sidespor – uke 38

Musikalske sidespor – uke 37

Musikalske sidespor – uke 36

Musikalske sidespor – uke 35

Musikalske sidespor – uke 34

Musikalske sidespor. Deluxe edition med gjestetips – uke 33

Musikalske sidespor – uke 26

Musikalske sidespor – uke 25

Musikalske sidespor – uke 24

Musikalske sidespor – uke 23

Musikalske sidespor – uke 21

Musikalske sidespor – uke 20

Musikalske sidespor – uke 19

Musikalske sidespor – uke 18

Musikalske sidespor – uke 17

Musikalske sidespor – uke 16

Musikalske sidespor – uke 15

 

The Soundtrack of Our Lives: Tilbake – for siste gang

 

Noen slapp fanden og Thurston Moore ut av skapet

 

Mazzy Star på Øya: Elendig lyd spolerte konserten

 

 

2 kommentarer til “Musikalske sidespor – uke 43/2016”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter