Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 1. november 2016

Gold Celeste inviterer til hagefest

GC_3
Det har gått ett år siden  Gold Celeste slapp debut LP’en «The Glow» som kapret 10.plassen på årets beste norske album lista mi i fjor. På den skiva tar Gold Celeste deg med på en retrofuturistisk reise via popsymfoni, psychpop og alsken influenser med utpreget varme i uttrykket. Nå er de aktuell med en like «hot » video.

 Av: Victor Josefsen

Gold Celeste har jobbet med mye nytt materiale det siste året, og for å introdusere noe av dette har de gjort lyd og videoopptak av sangen «There’s a Window – From Petter’s garden». Gold Celeste inviterer til hagefesten ved barndomshjemmet til trommis Petter på Østre Toten der videoen er spillt inn.

– Etter å ha satt alt klart, smått distrahert av mors fantastiske kanelboller i solskinnet, og noen gjennomkjøringer var trio-basen på plass, sier Petter i Gold Celeste.

Ekstra pålegg av stemning ble lagt på i Ekebergskauen noen dager senere.

– Vi var klare for å smelte sammen denne hymnen viet til å skinne litt lys inn i dagens polariserte og kaotiske landskap, sier Gold Celeste.

Og igjen har Gold Celeste klart å få sola til å skinne. I likhet med fjorårsplata «Glow» er den utpregede varmen i pop-psychpop-uttrykket til stede både i sangen og videoen til «There’s a Window – From Petter’s garden», selv om gitarene «bråker» (oppløftende gitarsound) mer enn vanlig. «There’s a Window – From Petter’s garden»vil komme i en overhalt studioversjon sammen med en låt til (A/B-singel) senere i år, alt er som vanlig spilt inn, produsert og mikset av Gold Celeste selv.

 

Gold Celeste – There’s a Window (from Petter’s garden) from Gold Celeste on Vimeo.

 

Sjekk også:

Gold Celeste – «Can Of Worms»

Angelica’s Elegy skifter navn til Gold Celeste

Fuse And A Spark fra Angelica’s Elegy

Musikk som bør lyttes til på vinyl i en kjellerstue fra 70-tallet

 

Albumanbefaling: Dråpe – Canicular Days

Dråpe: Shoegazeparfymert drømmepop

Første smakebit fra det debutalbumet til Dråpe

Studiovideo fra innspillinga av Dråpe sitt debutalbum

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 5 andre abonnenter