Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 1. november 2016

Singelanmeldelse: Hajk – «Magazine»

hajk magazine

 

Artist: Hajk

Låt: Magazine (2016)

Plateselskap: Jansen Plateproduksjon

4

 

Hajk er et av disse bandene som blir bedre og bedre for gang vi hører fra dem. Hvor skal det ende? Nå har i alle fall noen i Jansen Plateproduksjon hatt vett nok til å signere dem. Denne nye singelen, «Magazine», som er fra en plate som skal komme våren 2017, er en smektende liten poplåt med intrikate detaljer og finfint refreng. Preben Sælid Andersen og Sigrid Aase veksler på å synge i dette orkesteret. På denne låten er det Sigrid Aase sin tur til å skinne, og det gjør hun virkelig. I enkelte tonefall kan stemmen hennes minne litt om Thom Yorkes (faktisk).

Hajk behersker den sjeldne kunsten med å lage catchy poplåter som er både nynnbare og samtidig kompositorisk stimulerende å lytte til. «Magazine» er en sånn låt som gjør at man føler seg smartere av å lytte til (har ingen dekning, men jeg har en mistanke om at man blir smartere av å lytte til smart musikk). Bassister får sjelden kudos i anmeldelser, men i dette tilfellet føler jeg det er på sin plass å rose vedkommedes innsats (tror det er han duden helt til høyre på bandfotoet).

 

 

Hajk bandfoto

 

Sjekk også:

 

Singelanmeldelse: Hajk «Submarine»

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.