Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 6. november 2016

Musikalske sidespor – uke 44/2016

Et av ukas musikalske sidespor: Hvis The White Stripes hadde dempet seg et lite hakk og fokusert mest på de bluesa låtene sine, ville de antakeligvis vært i nærheten av ekteparet i Shovels & Rope.

Et av ukas musikalske sidespor: Hvis The White Stripes hadde dempet seg et lite hakk og fokusert mest på de bluesa låtene sine, ville de antakeligvis vært i nærheten av ekteparet i Shovels & Rope.

 

Et av ukas musikalske sidespor: Hvis The White Stripes hadde dempet seg et lite hakk og fokusert mest på de bluesa låtene sine, ville de antakeligvis vært i nærheten av ekteparet i Shovels & Rope. Vil du vite hva som ellers finnes utenfor hitlistene? Her er ukas fem utvalgte tips:

Mannequin Pussy
Aktuell fordi: en hardtslående gjeng som brøyter seg frem med noe av den råeste garasjerocken du har hørt i år. Albumet «Romantic» biter seg fast i deg fra første trommeslag (den første låten heter ironisk nok «Kiss»), og nekter å slippe taket før du er «Beside Yourself» (siste låten på albumet). Raskt og energisk, det hele er unnagjort på sytten minutter. Men du setter selvsagt plata på repeat.

 

 

 

Lars Jakob Rudjord
Aktuell fordi: han har nylig sluppet den første singelen fra sitt kommende album «Indiepiano». Basert på «Marna» har Rudjord valgt en meget passende albumtittel. Et moderne pianostykke med behagelig tilbehør. Albumet slippes 18. november. To konserter skal avholdes i Oslo i forbindelse med slippet: 25. november blir det Lunsj med kultur på Universitetet, dagen etter spiller han på Big Dipper.

 

 

Shovels & Rope
Aktuell fordi: de har gitt ut det forfriskende albumet «Little Seeds». Hvis The White Stripes hadde dempet seg et lite hakk og fokusert mest på de bluesa låtene sine, ville de antakeligvis vært i nærheten av ekteparet i Shovels & Rope. Tøff tostemt bluesfolkrock med litt bluegrass, roots, country, indierock og americana i musikkgryta. Fredag 27. januar kan du oppleve dette amerikanske fyrverkeriet på John Dee.

 

 

Amber Clouds
Aktuell fordi: dette ferske norske bandet spiller på Parkteatret søndag 6. november. Samme dag slippes debuten, i form av en EP, Amber Cloud EP. Ep’en vitner om et band som spiller myk drømmerock med sjarmerende småsure gitarer og et kvart bein innenfor shoegaze. Rytmer og riff det er lett å bli avhengig av.

 

 

 

Agnes Obel
Aktuell fordi: hun har kommet med albumet «Citizen of Glass» og opptrer på Rockefeller tirsdag 8. november. Den danske eksperimentelle musikeren har levert et album som ikke kan puttes i noen bås; hun eksperimenterer med lyder og legger lag på lag med instrumenter og stemmer over hverandre. Piano og strykere strøs dramatisk utover gjennom et filter der du får følelsen av å ha beveget deg langt frem i tid.

 

 

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

 

Sjekk også:

Musikalske sidespor – uke 43

Musikalske sidespor – uke 42

Musikalske sidespor – uke 41

Musikalske sidespor – uke 40

Musikalske sidespor – uke 39

Musikalske sidespor – uke 38

Musikalske sidespor – uke 37

Musikalske sidespor – uke 36

Musikalske sidespor – uke 35

Musikalske sidespor – uke 34

Musikalske sidespor. Deluxe edition med gjestetips – uke 33

Musikalske sidespor – uke 26

Musikalske sidespor – uke 25

Musikalske sidespor – uke 24

Musikalske sidespor – uke 23

Musikalske sidespor – uke 21

Musikalske sidespor – uke 20

Musikalske sidespor – uke 19

Musikalske sidespor – uke 18

Musikalske sidespor – uke 17

Musikalske sidespor – uke 16

Musikalske sidespor – uke 15

 

Plateslipp: Ingvild Koksvik synger Rolf Jacobsen på Deichmanske

Videoanbefaling: Agnes Obel – Riverside

Jack White covrer Little Willie Johns I’m Shakin

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter