Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 10. november 2016

Videopremiere: Inge Bremnes – «Ikaros»

 Av: Victor Josefsen / Foto: Pressebilde

Inge Bremnes er fra Kvæfjord i Troms har signert platekontrakt med Drabant Music. I morgen fredag «slippes» musikkvideoen til  «Ikaros», men vi kjører premiere i dag. «Ikaros» viser at Inge Bremnes både har har låtskrivertalent og god stemme. Flink til å male frem stemninger er han også. Stemningsfullt med nerve, skrev jeg i anmeldelsen av Sigur Rós’ konsert på Roskilde for noen år siden. Samme beskrivelse kan brukes på Inge Bremnes «Ikaros». I likhet med islendingene har Bremnes egenart. Selv sier Inge Bremnes at han inspireres av folk Jeff Buckley, Coldplay, Sigur Rós og Ásgeir Traust. Jada, det er særlig en god del Coldplay (på sitt beste) å spore på låta, men låta framstår likefullt personlig pga. Inge Bremnes stemmebruk, og det jordnære og drømmende lever side om side musikalsk og fortellingsmessig. Myten om Ikaros er fortellingen om en ung mann som forsøker å fly. Utstyrt med vinger laget av fjær og voks, ignorerer han beskjeden om å ikke fly for nært solen. Solens hete smelter vingene, så Ikaros styrter. Men hva skjer etterpå? Hva gjør man når man har gjort noe man ikke skulle?

– «Ikaros» er en låt om å angre. Om å se tilbake på hva man har gjort, og hva som skjer når man begynner å høste frøene man har sådd, sier Inge Bremnes.

 

 

«Ikaros» er den første låta fra hans kommende debutalbum «Mellomspill». Debutalbumet som blir utgitt av Drabant Music har blitt spilt inn i Ocean Sound Recordings på Giske gis ut på nyåret, men første singel «Ikaros» kommer 11. november.

 

 

Sjekk også:

Roskilde 2013: Episk, storslått og stemningsfullt

Sigur Rós med direktesending fra Route 1 på Island

Sigur Rós – Óveður

Roskilde 2013: Ásgeir Trausti (bilder)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter