Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anmeldelser 12. november 2016

Musikalske sidespor – uke 45

Et av ukas musikalske sidespor: 17 år gamle Colin John leverer en poplåt i eliteklassen.

Et av ukas musikalske sidespor: 17 år gamle Colin John leverer en poplåt i eliteklassen.

 

Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er ukas utvalgte tips:

 

Jouska
Aktuell fordi: musikkvideoen til debutsingelen «Nuclear Pimps» er så aktuell som det er mulig å bli denne uka: Trump og Clinton figurerer i collagen, signert den amerikanske animatøren Aaron Gosch. Duoen Marit Othilie Thorvik og Hans Olav Settem (fra Whales & This Lake) sier at hver enkelt får tolke det politiske budskapet, men at det handler om ikke å la seg underkaste en kollektiv paranoia. Elektronika med vokale innslag fra storpolitiske utsagn.

 

 

Les Punx og EuroTrash
Aktuell fordi: disse to bandene har gitt ut splitsingelen «Carpool». Les Punx har med låten «Mind Your Manners», EuroTrash stiller med «Lights On». Felles for disse er at de minner litt om 90-tallets punk, den som var nærmere pop enn de frådende samfunnskritikerne fra sent 70-tall. EuroTrash treffer blant annet godt på Blink-182-radaren. Begge låtene scorer med andre ord høyt på raskt og fengende-radaren.

 

 

Psychic Ills
Aktuell fordi: torsdag 17. november slipper de sine herlige psykedeliske rytmer løs på Revolver. Tidligere i år slapp de albumet «Inner Journey Out», som inneholder en rekke behagelig sløve låter. På scenen denne kvelden står også Mayflower Madame, som i april slapp det solide debutalbumet «Observed in a Dream».

 

 

Colin John
Aktuell fordi: denne 17-åringen har en fersk singel ute, «Jewels». Låten er et friskt tilskudd til norsk poprock, i den klassen Sondre Lerche har vært kongen på haugen i noen år. Unggutten høres allerede ut som en ringrev med sine catchy toner og godt tilpassede riff. Debutalbumet er ventet til neste år, og består av en blanding av norske og engelske tekster. De omhandler ungdomstidens utfordringer, og erfaringer fra det livet han har levd hittil. Et ungt liv som blant annet inkluderer en lengre jordomseiling. Spennende nok i seg selv, og musikalsk blir det også spennende å følge fortsettelsen.

 

 

Break a Bad Habit

Aktuell fordi: «Desertland» er den første singelen fra deres kommende EP, med samme tittel. Break a Bad Habit er Guro Fløgstad og Linnea Jansson, som spiller myk og tostemt folkpop. Ikke så ulikt My Bubba, som har blitt omtalt i denne spalten tidligere. Fine harmonier pakket inn i akustiske gitarer og behagelig vokal.

 

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

 

Sjekk også:

Musikalske sidespor – uke 44

Musikalske sidespor – uke 43

Musikalske sidespor – uke 42

Musikalske sidespor – uke 41

Musikalske sidespor – uke 40

Musikalske sidespor – uke 39

Musikalske sidespor – uke 38

Musikalske sidespor – uke 37

Musikalske sidespor – uke 36

Musikalske sidespor – uke 35

Musikalske sidespor – uke 34

Musikalske sidespor. Deluxe edition med gjestetips – uke 33

Musikalske sidespor – uke 26

Musikalske sidespor – uke 25

Musikalske sidespor – uke 24

Musikalske sidespor – uke 23

Musikalske sidespor – uke 21

Musikalske sidespor – uke 20

Musikalske sidespor – uke 19

Musikalske sidespor – uke 18

Musikalske sidespor – uke 17

Musikalske sidespor – uke 16

Musikalske sidespor – uke 15

 

by:Larm 2016 – Whales & This Lake

 

Norges beste liveband

 

Singelanmeldelse med video: Mayflower Madame – Weightless

Plateanmeldelse: Mayflower Madame – Observed in a Dream

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter