Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 15. november 2016

Sofye – om å tørre å stole på seg, våge å gå sine egne veier

Sofye1
Nylig slapp den bergensbaserte artisten Sofye singelen «A foreigner» med tilhørende video. Singelen er gitt ut på hennes eget plateselskap. I låten oppfordrer hun lytteren til å ikke prøve så hardt å passe inn, men heller stole på seg selv og magefølelsen.

Av: Victor Josefsen

– Tidligere har jeg gitt ut via større selskaper og lagt mye av «makten» i deres hender. Låten handler om å tørre å stole på seg selv og magefølelsen, våge å gå sine egne veier. Musikkbransjen er jo veldig uberegnelig og jeg har tidligere lyttet til alle slags råd om hva jeg bør gjøre/ikke gjøre, forteller Sofye til Bergensmagasinet.

Sofye har en rekke singler på samvittigheten. Jeg har tidligere omtalt «The Wheel» fra 2013 der jeg fremhever Sofyes uttrykksfulle stemme og lett vemodige og fengende electropop. «A foreigner» fenger enda mer. Denne gang formidler Sofye mer upbeat elektropop med refreng og koring som kommer til sin rett. Det beste jeg har hørt fra Sofye så langt. Grunntemaet i «A foreigner» minner forresten en smule om en kjent Police-låt, uten forkleinelse for Sofye, altså, heller et pluss, slik helheten på «A foreigner» utarter seg.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *