Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 24. november 2016

Konsertanmeldelse: Hinds (SP) på Parkteatret

 

rsz_dsc01559

 Foto og tekst: Lars Junge

Det er relativt sjelden at det kommer hippe band fra Spania og spiller i Norge. For det første er det knapt nok spanske band som turnerer utenfor landegrensene, og for det andre er de få som kommer seg ut sjelden hippe, for å si det sånn.
Hinds er dog veldig hippe. Denne unge kvartetten kommer fra Madrid, og har riktignok spilt i Norge en gang før, under by:Larm tidligere i år, eller som de spurte underveis i konserten på super-gebrokken spansk-engelsk: What was the name of the festival?! Publikum: BYLARM!! Bandet: Que? Publikum: BYYYLAAARM!! Bandet: Ahh, si! bai-larm!

I går spilte de i Sverige. «The Swedes say you don´t like each other. Is this true? No? What about the danes? You hate them? Yes? Why? Because they are danish? That´s reason enough right? Mye fårete glis rundt i salen av bandets morsomme småprat mellom låtene.

Jentene i Hinds spiller skranglete indie/garagepop. Catchy låter som bringer tankene hen mot tidlig The Breeders og kanskje noe Pixies her og der.

De har lave skuldre, attityde til tusen og sjarme i bøtter og spann. Det siste ekstranummeret «Davy Crockett» er ekstremt kul og sjarmerende. Det var passelig med folk på Parkteatret denne onsdagskvelden og fin stemning. Strålende omtale i Pitchfork har resultert i at Hinds har turnert verden med platen «Leave Me Alone» siden den kom ut i januar 2016.

 

HInds

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av artister i Deichmans katalog

 

Les også:

Hinds: Et herlig avbrekk fra electro-hipsterne på årets by:Larm

De fire jentene i Hinds fra Spania spiller med hjertet utenpå t-skjorta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter