Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 24. november 2016

Konsertanmeldelse: Level & Tyson på Parkteatret

JohnnyVaetNordskog_copyright_levelandtyson_web_MG_9877

Norsk Level & Tyson varmet opp for spanske Hinds på Parkteatret. Level & Tyson er et navn du bør lære deg som fort som mulig. De spiller indie for 2016, eller for hvilken som helst tidsperiode, og det gjør de bra.

Tekst: Victor Josefsen
Foto: Johnny Vaet Nordskog

På Parkteatret utfolder den intense vokalen til Richard Noir Lorentz Johansen over et Pavement-aktig øs i begynnelsen av konserten, og øset fortsetter med den nye Level & Tyson-låta «Free Guys». Level & Tyson viser på scenen at de innehar den samme hjerteskjærende attituden og nerven ‘a la låter som Pavements «Coolin’ By Sound», Arcade Fires «Neighborhood #2 (Laika)», Blood on the Walls «Mary Susan», Superchunks «Slack Motherfucker» osv.

Level & Tyson-settet på Parkteatret funker brillefint (selv om den vel monotone sistelåta trekker litt ned). En av toppene var, «Tied Up», som  jeg kåret til den 7ende beste norske låten i 2015. Hadde kåringen blitt gjort her og nå, ville den nådd høyere, jeg lytter på den titt og ofte.

I intervjuet vi gjorde med Level & Tyson i fjor sier vokalist Richard Noir Lorentz Johansen: «Å spille live er herlig. Kanskje det herligste». Det var også herlig å være publikummer og oppleve Level & Tyson live før Hinds tok over med sin spansk-ættede The Breeders/Throwing Muses/Thee Headcoatees/Shonen Knife-hybrid.

 

JohnnyVaetNordskog_copyright_levelandtyson_web_MG_9555

JohnnyVaetNordskog_copyright_levelandtyson_web_MG_9812

 

Videoen til «Tied Up»:

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av artister i Deichmans katalog

 

Les også:

Konsertanmeldelse: Hinds (SP) på Parkteatret

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter