Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 3. desember 2016

Konsertanmeldelse: The Radio Dept. (SE)

radiodept2

 Foto og tekst: Lars Junge


Artist: The Radio Dept.
Hvor: Ingensteds
Når: Fredag 2. desember kl. 21.30
Support: Hater (SE)

 

Det svenske (kult)bandet The Radio Dept. har gitt ut fire plater siden 2003. Sendrektige typer dette her altså, men hver og en av platene er skikkelig gjennomarbeidede og har vist seg å tåle tidens tann. God pop har en tendens til å ikke gå ut på dato.
De fikk et aldri så lite internasjonalt gjennombrudd da Kevin Shields brukte flere av låtene deres på det glitrende soundtracket til Sofia Coppolas film, Marie Antoinette, i 2006.

Sist gang The Radio Dept. var her i landet var i 2010 på turneen for det glitrende albumet «Clinging to a Scheme», og da spilte de på den knøttlille scenen i andre etasje på Internasjonalen. Det var en utrolig fin konsert den gang da, og det skulle vise seg å bli en vel så fin konsert denne kvelden på den for meg nye konsertscenen på Ingensteds.

Nyss slapp The Radio Dept. ut «Running Out Of Love», et album som har tatt bandet i en mer syntetisk retning. Tidligere var gitarene ganske tydelige i lydbildet og de hadde et litt mer organisk sound. De kommer fra en mer shoegaze-aktig bakgrunn til mer klubborientert popmusikk nå, dog stadig med venstrevridde tekster.

Radio Dept. har alltid vært et anglofilt synthpopband. Ikke svengelsk men skikkelig anglofilt, typ Pet Shop Boys.
Uten at vi har rukket å høre ihjel det nye albumet var vi likevel spente på konserten. De stilte med fire personer på scenen, og uten trommis, som alltid. Kun trommemaskin. De spilte naturlig nok mest nytt materiale, med unntak av én låt fra debutalbumet «Lesser Matters» og et knippe fra forrige album «Clinging to a Scheme», deriblant gullkuttet «Heaven’s On Fire». Av de nye låtene kan kanskje «Committed to the Cause» trekkes frem for sin madchester-aktige groove.

Ikke overraskende var det mye svensker i lokalet. «Så jävla bra», brølte en fyr i mellom låtene, og det var umulig å ikke si seg enig.
Da er det vel bare å vente en fem seks år til neste gang de kommer tilbake.

Oppvarmerne Hater kom vi dessverre ikke i tide til å få med oss.

 

Les også:

radio dept.2

 

 

 

 

Plateanmeldelse: The Radio Dept. – «Clinging to a Scheme»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter