Søk Meny Lukk
Lukk
Av: sophiebarth Anmeldelser 8. desember 2016

ボケット – Boketto – En performance konsert

boketto

(Bilde: Takahashi Rikio: Winter Scenery, 1978)

Vi går mot en spennende slutt på året her på Deichmanske bibliotek Grünerløkka filial, men det er fremdeles mange flotte konserter igjen. Faktisk helt frem til noen dager før jul. En av disse konsertene som er verdt å få med seg er ボケット – Boketto, en performance konsert av Jerel DeLeon Jr. og Katarina Skår Henriksen. I forbindelse med denne konserten ønsket jeg å komme litt innpå hva en performance konsert er, og hvordan denne kombinasjonen ble til. Skår Henriksen som har hatt flere opptredener på biblioteket sa at de ikke visste hvordan de skulle definere en «performance konsert» ennå ettersom de holder på å utforske hva det er. De jobber begge innenfor improvisasjon, og dermed også innenfor formen som mange andre musikere og utøvere jobber med her på biblioteket. Det har vist seg en god stund nå at biblioteket er en god arena for det eksperimentelle, og at vi har muligheten til å ha et økt fokus på kunst som blir til i «øyeblikket» eller «i nuet» foran et publikum. Mange av disse øyeblikkene vil det ikke være mulig å gjenta, og dermed kan vi alltid love publikum en unik opplevelse. Jeg stilte Katarina Skår Henriksen noen spørsmål om Boketto:

 

Hva var det som initierte prosjektet deres?

Dette prosjektet ble initiert med et ønske om å uttrykke det meditative rommet som kan finnes i våres hjerter igjennom improvisatorisk kunst. Det å kunne anerkjenne kunsten igjennom stillhet, uten å holde fast ved tanken av den, men heller å la den lede. ボケット – Boketto er navnet på denne performance konserten. På japansk betyr dette å la blikket hvile eller stirre ut i horisonten uten å tenke.

 

Hva er dere inspirert av?

Vi inspireres av møter i sannhet og dybde. Hvordan kan vi i et møtepunkt mellom performance- og konsert bidra til et meditativt rom hvor dagdrømmende tanker og følelser får lov til å være som de er, men også å passere når tiden er inne? Konseptet vil være å invitere publikum inn i et rom som kan virke estetisk og musisk, såvel som beroligende og mediterende.

 

Kan dere beskrive valget av musikk og hvordan dere har jobbet frem det musikalske/visuelle uttrykket sammen? Hva skal dere presentere på biblioteket nå?

Det musikalske/visuelle uttrykket har blant annet tatt form på Nesodden, med inspirasjon fra den omkringliggende naturen; havet, solnedgangen, stjernehimmelen og månen. Det har vært et ønske å arbeide med meditasjon integrert i arbeidet (som kan refereres tilbake til Zen og Tao tradisjon) hvor meditasjonen kan være et redskap for å oppnå innsikt og oppvåkning, med alt det innebærer.

Performance konserten inneholder noen tematiske strukturer, men vil hovedsakelig bestå av improvisasjon. Her kan man enes om så mye i øyeblikket. Vi ønsker at dansen og musikken kan snakke for seg.

ボケット – Boketto er våres første samarbeid og tar oss med på en reise, gjennom lyd og bevegelse. En reise som kan snakke fra et hjerterom til et annet. Prosjektet er et arbeid i prosess og et første møte. Et møte mellom to kunstformer; dansekunst og improvisert jazz piano.

 

Hvis du ønsker se performance konserten, ta turen til Deichmanske bibliotek, Grünerløkka kl. 19 den 16- desember!

https://www.deichman.no/arrangement/boketuto-boketto-en-performance-konsert

One Response to ボケット – Boketto – En performance konsert

  1. Pingback: ボケット – Boketto – Katarina Skår Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.