Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anmeldelser 11. desember 2016

Musikalske sidespor – uke 49

Et av ukas musikalske sidespor: Amanda Bergmans debutalbum står igjen som en av årets fineste popleveranser.

Et av ukas musikalske sidespor: Amanda Bergmans debutalbum står igjen som en av årets fineste popleveranser.

 

Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er ukas utvalgte tips:

 

The Wednesday Knights
Aktuell fordi: debutalbumet til disse bergenske garasjerockerne har fått tittelen My Problem is You. Det relativt nystartede Back to Beat Records har spesialisert seg på dette musikalske uttrykket. Her får du lyden av fortiden på alle måter rett i fleisen. 60- til 80-tallet flyter gjennom dette albumet med skarpe rockekanter. Raske låter som får deg ut på dansegulvet. Anmeldelse av plata kommer i løpet av neste uke (red.anm.).

 

 

 

Stef Chura
Aktuell fordi: hun har nettopp sluppet en musikkvideo til låten «Spotted Gold». Så langt har hun gitt ut tre singler, som stiller i klassen melodiøs indierock. Et av særtrekkene er en herlig vibrerende knekk i stemmen på utvalgte steder.

 

 

Hey, Wait!
Aktuell fordi: søndag 11. desember har de slippkonsert på Parkteatret for sin debut-EP. Tidligere har vi fått to smaksprøver av hva bandet er gode for, i form av dobbeltsingelen «Restless Days»/«Life is Interferred». Foreløpig dom herfra er at de føyer seg inn i rekken av lovende norske indierockere, med god meloditeft og en trang til å bryte med konvensjonelle låtstrukturer. Det blir spennende å høre fortsettelsen.

 

 

Fascinations Grand Chorus
Aktuell fordi: i november kom årets andre EP fra bandet. Actor/Actress følger opp sommerens selvtitulerte debut. Dette er lett og frisk 60-tallspop, oppgradert med noen grovere gitarer fra nyere tid.

 

 

Emile the Duke
Aktuell fordi: Aasen tar helg kom tidligere i høst, til gode anmeldelser. Jeg støtter meg til anmeldelsene, og anbefaler videre. Oppfølgeren til fjorårets Aasen er et småfunky og elektronisk arbeid, som med humoristiske tekster tar for seg helgelivet til en gjennomsnittlig norsk kommuneansatt, en halvvoksen familiefar som fortsatt tror han er ung. Mellom linjene ligger det et skrått blikk på samfunnet anno 2016. Eksistensiell pop-poesi, med småfrekke undertoner.

 

 

 

Amanda Bergman
Aktuell fordi: jeg tøyer aktualitetsstrikken langt her, men det er på tide å få med et av årets beste album: Docks er Bergmans første fullengder under eget navn, og det er en plate med sterk tiltrekningskraft. Rytmisk drivende pop, av typen som kan smelte snø om du slipper den ut gjennom vinduet en kald vinterdag. Vokalisten i et av fjorårets mest hyllede svenske popband, Amason, har stemmen som et av sine kraftigste musikalske våpen. Myk når det kreves, sår når hun trekker opp i høyden, likevel høres hun tilbakelent og nær ut det meste av tiden. To år på rad har hun stått på en Øya-scene. Torsdag 23. februar kan du finne ut hvordan hun kler mer intime forhold, da spiller hun på Parkteatret.

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Sjekk også:

Musikalske sidespor – uke 48

Musikalske sidespor – uke 47

Musikalske sidespor – uke 46

Musikalske sidespor – uke 45

Musikalske sidespor – uke 44

Musikalske sidespor – uke 43

Musikalske sidespor – uke 42

Musikalske sidespor – uke 41

Musikalske sidespor – uke 40

Musikalske sidespor – uke 39

Musikalske sidespor – uke 38

Musikalske sidespor – uke 37

Musikalske sidespor – uke 36

Musikalske sidespor – uke 35

Musikalske sidespor – uke 34

Musikalske sidespor. Deluxe edition med gjestetips – uke 33

Musikalske sidespor – uke 26

Musikalske sidespor – uke 25

Musikalske sidespor – uke 24

Musikalske sidespor – uke 23

Musikalske sidespor – uke 21

Musikalske sidespor – uke 20

Musikalske sidespor – uke 19

Musikalske sidespor – uke 18

Musikalske sidespor – uke 17

Musikalske sidespor – uke 16

Musikalske sidespor – uke 15

 

Øya 2016 – Amanda Bergman

Øya 2015: Amason

Én kommentar til “Musikalske sidespor – uke 49”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter