Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anmeldelser 23. desember 2016

Musikalske sidespor – uke 50/51

Et av ukas musikalske sidespor: Rebekka Karijord med fin forsmak på et personlig album. Vil du ellers vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er årets siste sidespor:

Foto: Emilia Bergmark Jiménez

 

Rebekka Karijord
Aktuell fordi: hun har gitt ut singelen «The Orbit», som en forsmak på albumet Mother Tongue, som slippes 27. januar. Albumet kretser blant annet rundt hvordan det føles å nesten miste et barn, etter hennes egen erfaring med en for tidlig født datter. «The Orbit» er en sterk smakebit på albumet.

 

 

 

Mitski
Aktuell fordi: albumet Puberty2 har havnet høyt på mange årsbestelister. Jeg innrømmer at jeg gjerne skulle skrevet om min egen liste for å få inn denne. Mitski sparer ikke på kruttet på de elleve låtene, der hverdagsangsten blir plassert i en rocka innramming. Hun lager skarpe kanter rundt spørsmålet om lykken egentlig finnes.

 

 

Ricky Komori
Aktuell fordi: med tydelig inspirasjon fra balkansk klezmermusikk, har han sluppet debutalbumet The Hillside Stranger. Litt Kaizers Orchestra finnes også her. Dagfinn Gløersen gjemmer seg bak bandnavnet, og han står bak et av de mest gledelige norske musikkfunnene undertegnede har gjort den siste tiden. Meloditeften er sterk, og originaliteten gir høy spontangledefaktor.

 

 

 

Fun With Muesli
Aktuell fordi: finsk retro lo-fi, gitardrevet og snilt i grenselandet mellom rock og pop. En EP på soundcloud er foreløpig eneste livstegn, men det er en god start.

 

 

Dreamarcher
Aktuell fordi: høstens selvtitulerte debutalbum er en rockehybrid fra Vestlandet med stor sprengkraft. Albumet spenner fra et reint lydbilde med strøkne gitarer og koring, til tunge, nærmest dommedagsbefengte partier. Selv med så stor variasjon, lykkes Dreamarcher i å holde en tråd gjennom alle de fem låtene. En kruttsterk debut.

 

 

King Creosote
Aktuell fordi: denne skotten har gitt ut et av årets mest sjarmerende album, med Astronaut Meets Appleman. Sekkepipepop er en passende betegnelse, for det er en tydelig skotsk klang over både stemme og musikk. Gitardrivet er likevel dominerende, med både harpe og strykere som bidrar til å skape varme toner.

 

 

Gribbene
Aktuell fordi: to singler fra det kommende debutalbumet er ute. «Tilbake til brua» og «Vi er gribbene» viser et band med mye trøkk og energi. Drivende rock på norsk, med samfunnsrefsende tekster. Følg med når albumet kommer 13. januar.

 

 

 

 

Stolen
Aktuell fordi: de har i år sluppet albumet Loop. Bandet er kinesisk, men høres ut som en krysning av New Order og den rocka utgaven av Apoptygma Berzerk. Fengende og mørkt. Da de også er registrert under sitt kinesiske navn, kan de være en utfordring å finne. Søketips på strømmetjenester: Stolen + Loop.

 

 

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Sjekk også:

Musikalske sidespor – uke 49

Musikalske sidespor – uke 48

Musikalske sidespor – uke 47

Musikalske sidespor – uke 46

Musikalske sidespor – uke 45

Musikalske sidespor – uke 44

Musikalske sidespor – uke 43

Musikalske sidespor – uke 42

Musikalske sidespor – uke 41

Musikalske sidespor – uke 40

Musikalske sidespor – uke 39

Musikalske sidespor – uke 38

Musikalske sidespor – uke 37

Musikalske sidespor – uke 36

Musikalske sidespor – uke 35

Musikalske sidespor – uke 34

Musikalske sidespor. Deluxe edition med gjestetips – uke 33

Musikalske sidespor – uke 26

Musikalske sidespor – uke 25

Musikalske sidespor – uke 24

Musikalske sidespor – uke 23

Musikalske sidespor – uke 21

Musikalske sidespor – uke 20

Musikalske sidespor – uke 19

Musikalske sidespor – uke 18

Musikalske sidespor – uke 17

Musikalske sidespor – uke 16

Musikalske sidespor – uke 15

 

Kaizers Orchestra rocker Operaen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter