Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anmeldelser 6. januar 2017

Musikalske sidespor – uke 1/2017

Et av ukas musikalske sidespor: Country Heroes lever opp til navnet sitt på ny singel. Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er årets første tips.

Foto: Raymond Mosken

John Olav Hovde
Aktuell fordi: torsdag 19. januar spiller han på Krøsset. Hovde er en erfaren gitarist, og tidligere festivalsjef for Vinjerock, som nå har fått fotfeste på egne artistbein. Sjarmerende, lavmælt og mollstemt visepop/rock/folk på rotekte telemarksk. Det er unektelig fristende å stille spørsmålet: blir Hovde Telemarks svar på Stein Torleif Bjella?

 

 

 

Maria Usbeck
Aktuell fordi: denne spalten er ikke helt ferdig med 2016; i mai i fjor kom debutalbumet til Usbeck som soloartist. Amparo er fylt med behagelige toner og rytmer. Det gir en følelse av å gå gjennom en tropisk skog med alle lydene som sildrer mellom trærne, med en liten hale av lystige mennesker som danser med myke bevegelser, samtidig som de spiller fløyte og forsiktig klinker små trepinner mot hverandre. Artisten fra Ecuador byr oss på frisk spansk pop, med åndelig tilsnitt.

 

 

Country Heroes
Aktuell fordi: de har en helt fersk singel ute, ved navn «Southern Insecurity». Dette er tittelsporet fra albumet som kommer 27. januar. Klassisk country med en smektende melodi som gir små anfall av lett vuggende hode. Teksten er den viktigste brikken her. Den bringer historien om en vanskelig oppvekst på Sørlandet. En spennende smaksprøve på det kommende albumet.

 

 

 

Cat Princess
Aktuell fordi: i desember kom EP-en Please Me, en lovende debut fra disse svenskene. Tung bass og tynn synth strøs over en dyp og Bowie-aktig vokal. Åpningslåten «Lust and Life» og «Mr. Madagascar» er de mest interessante sporene. Kvaliteten på de fem låtene er variert, men soundet er gjennomført, noe vi kan håpe de viderefører på neste utgivelse. I tillegg til David Bowie, ville jeg ikke bli overrasket om de oppgir Talking Heads som en inspirasjonskilde.

 

 

Jenny Hval
Aktuell fordi: albumet Blood Bitch var på mange årsbestelister ved utgangen av fjoråret, både norske og internasjonale. Nå har Hval sluppet en ny video fra albumet, denne gangen til låten «The Great Undressing» . Et visuelt dokument til denne forføreriske låten, som gjennom Marie Kristiansens regi setter fokus på kvinnekropp og nakenhet; hva skjer når vi setter det i sammenheng med hverdagslige gjøremål? Både låten og videoen tar opp store temaer og setter spor etter seg.

 

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Sjekk også:

Musikalske sidespor – uke 50/51

Musikalske sidespor – uke 49

Musikalske sidespor – uke 48

Musikalske sidespor – uke 47

Musikalske sidespor – uke 46

Musikalske sidespor – uke 45

Musikalske sidespor – uke 44

Musikalske sidespor – uke 43

Musikalske sidespor – uke 42

Musikalske sidespor – uke 41

Musikalske sidespor – uke 40

Musikalske sidespor – uke 39

Musikalske sidespor – uke 38

Musikalske sidespor – uke 37

Musikalske sidespor – uke 36

Musikalske sidespor – uke 35

Musikalske sidespor – uke 34

Musikalske sidespor. Deluxe edition med gjestetips – uke 33

Musikalske sidespor – uke 26

Musikalske sidespor – uke 25

Musikalske sidespor – uke 24

Musikalske sidespor – uke 23

Musikalske sidespor – uke 21

Musikalske sidespor – uke 20

Musikalske sidespor – uke 19

Musikalske sidespor – uke 18

Musikalske sidespor – uke 17

Musikalske sidespor – uke 16

Musikalske sidespor – uke 15

 

Plateanmeldelse: Stein Torleif Bjella – Gode Liv

 

Plateanmeldelse: Jenny Hval – Blood Bitch

 

Da burde alt være Hunky Dory!

«Ziggy played guitar…»

 

Live-album – Talking Heads – The Name of This Band Is Talking Heads (1982)

Hva skal vi putte på plateomslaget (Talking Heads)?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter