Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anmeldelser 17. januar 2017

What the Fuzz! – rocken skal gjenopplives på Rockefeller

Wtfuzz

 

Onsdag 18. januar blir det full fres på Rockefeller. Seks lovende norske band skal i ilden under arrangementet «What the Fuzz! – The Flaming Youth 2017». Dette er første stopp på en mini-turné, der Bergen, Stavanger og Kristiansand står for tur de påfølgende dagene. Rock i mange fasonger blir servert fra scenen, med hovedfokus på den hardere siden av sjangeren.

Ragnar Vikse jobber med booking av band til What the Fuzz!. Han forteller at vi blir presentert for seks av de beste fremadstormende norske bandene innen rock, metal, punk og progressiv rock.

«Rocken har aldri vært død, men den har bare lenge vært begravet i folks oppmerksomhet og av media. Alt går i bølgedaler, men nå er det dags. Vi skal vekke den kollektive følelsen i rocken igjen og 2017 er definitivt Rockeåret, der det hele begynner å bygge seg opp igjen», sier han.

Bandene som står på scenen imorgen er Fight the Fight, Maraton, Forgetaboutit, Ondt Blod, Kindred Fever og Tiebreaker. De tre førstnevnte har ennå ikke debutert med fullengder, men basert på de låtene som er tilgjengelig på streamingtjenester, er det mye krutt i norsk rocks fremtid. Fight the Fight slipper debutalbumet 27. januar. Forgetaboutit har planer om å gi ut sin andre EP senere i år, og Maraton jobber med et debutalbum som også er planlagt utgitt i 2017.

Ondt Blod (Finnmark) og Tiebreaker (Death Tunes) ga ut sterke og hardtslående album i 2016, mens Kindred Fevers foreløpig siste utgivelse er den gnistrende gode Sabre-toothed Model Youth fra 2015.

«The Flaming Youth handler om ungdommelig energi. Men uansett alder, det er flammen inni deg, som ble tent den første dagen du hørte rock som liten. Den brenner for resten av livet. Går ikke an å klippe den av deg, kle den om eller av, eller skifte den ut. Det eneste du kan bestemme er hvor sterkt du vil la den skinne», sier Vikse, som mener det er viktig å forene rockescenen og stå sammen. Han forteller videre at What the Fuzz! skal bli et årlig arrangement.

Hvis du vil ha litt fuzz i hverdagen, er det bare å skaffe seg billetter til Rockefeller onsdag 18. januar. Som Vikse sier: «Jo mer fuzz, jo bedre.»

 

 

 

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Sjekk også:

Kindred Fever på Parkteatret – bilder / Musikkvideo: Machine

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter