Søk Meny Lukk
Lukk
Av: anderssmedstad Intervjuer 19. januar 2017

Ny musikkvideo fra INT

INTAsker-rapperen Daniel Eraker alias INT har vært i gamet en stund. Noen kjenner han kanskje fra Skeez TV, som battle-rapper. I 2016 slapp han videoen til låta «Komposten» og i år er han tilbake med ny single og video. Låta heter «Hvem Faen» og med seg har han Tuva Syvertsen fra Valkyrien Allstars.

1. Hva står I.N.T. for?

Det var faktisk «Intakt» da jeg var yngre, men fant fort ut at det var flere som hadde claima det navnet – blant annet enn flink produsent fra Tromsø som har jobba en del med RSP, et plateselskap, og en electro-artist et eller annet sted i Øst-Europa. Jeg hadde allerede forkorta det med «I» og «INT» i låter, og tenkte at det var like greit å gjøre det offisielt. «I» ble litt kort og vrient for søkemotorer, så det landa på «INT». Så bokstavene i seg selv står ikke for så mye, men jeg liker å tro at artisten står for en del allikevel.

2. Deilig beat på den nye låta «Hvem Faen». Kan du fortelle kort om produsenten SeeWhyEff?

SeeWhyEff er HEADS sin husprodusent. Han lager beats til alle som er under HEADS-paraplyen, og produserte også den forrige singelen min, «Komposten», som er i et heeelt annet univers lydmessig. Karen har en helt egen evne til å skreddersy beats til ulike artister også utover rapsjangeren, og slutter aldri å overraske. Han har også gitt ut noen instrumentalskiver som kan finnes på Spotify, gjør lyddesign til teateroppsetninger, lager musikkvideoer, og er generelt en jævlig produktiv fyr. Han liker å holde seg bak i kulissene, men selv syns jeg det er dritfett at så mange begynner å legge merke til ham. Han fortjener shine.

3. Jobber du med album, eller er stilen å putte ut singler og videoer når du føler for det?

Singler og videoer når jeg føler for det. Liker å tenke at jeg leverer kvalitet over kvantitet, selv om begge deler kanskje hadde vært idealet. Det kan være at jeg har en EP i meg, men for nå gjør jeg bare enkeltlåter og ser hva det blir av dem. Voksenlivet gir meg mindre tid til musikk enn før, men jeg kommer til å fortsette så lenge jeg klarer å produsere noe jeg vil dele med folk.

4. Har du noe forhold til Jaa9 & OnklPs «Hvem faen?»

«Hvem faen» er the jam! Jeg har, som alle andre som begynte å rappe rundt tidlig 2000-tallet, fulgt 9&P nøye siden Dirty Oppland-dagene. I tillegg har den en nydelig, vintage Scheme-beat (Asker represent!) som tar meg tilbake med en gang jeg hører’n.
Men, jeg føler ikke at det står i veien for å kalle låta mi det samme. Det er to vidt forskjellige låter selv om tittelen er lik, og jeg er ikke redd for at det skal oppfattes respektløst eller historieløst okkesom. Det er ikke som jeg har gjort det for å jacke Google-treff – jeg bare føler oppriktig at det er det låta mi burde hete. Og hører man den, tror jeg man forstår hvorfor.

I presseskrivet så står det at Heads Quarters Records er stadig mer produktive. Hva har dere på gang i 2017?

En haug av ting! Som sagt, SeeWhyEff jobber hardt, og alle artistene gjør det samme. Ben Baller slipper album, Moqi slipper album, Doot n Doo slipper album, Pats slipper singel og EP, Dekstra Large slipper EP, Martin Massiv og Marshtini slipper EP. Phew. Og SeeWhyEff jobber med en filmserie med masse ulike rappere både i og utenfor HEADS-klikken, som dukker opp på tube’n ganske snart.

For alle som vil holde seg oppdatert, er det bare å følge HEADS Quarters på facebook. Hvem faen vet, kanskje det kommer noe mer INT også.

 

 

Sjekk også:

Jaa9 – Hillbilly’n snakker ut

SLEKTA LIFE!

Bli med Pats One ned i kjellermørket!
Pats One – fra battles til album

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter