Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 24. januar 2017

EP-anmeldelse: Magnus Bechmann – «Loners Get Lonely Too»

Magnus-Bechmann_Loners-get-lonely-too_2000x2000px

 

Artist: Magnus Bechmann

EP: Loners Get Lonely Too (2017)

Plateselskap: Brilliance Records

4

 

Under by:Larm i fjor så vi ungstuten Magnus Bechmann på Verkstedet. Vi ble seriøst fjetret. Her er en fyr hvis tenår nyss er tilbakelagt, men som har en musikalsk modenhet som danser merengue rundt de fleste andres. Man assosierer kjapt Sondre Lerche. Fellesnevnerne er mange: en voldsom musikalitet, lager smartere musikk enn sine jevnaldrende, spiller flere instrumenter, original og litt savant-aktig, stort potensial – fremtiden er så lys at han må bruke solbriller osv.

«Loners Get Lonely Too» er produsert av Erlend Mokkelbost, som har gitt Bechmann litt av det samme lydbildet som Mokkelbosts eget band Montée. Altså super-cleane gitarer, glattpolert og litt kjølig synthpop badet i 80-tallssound. Kort sagt: hipt.

«Loners Get Lonely Too» er på sitt beste leken og catchy som f. Åpningskuttet «Does It Bother You» er kanskje hakket for smart for P3, men burde passe inn på enhver indie-playliste. Om vi kan sette fingeren på noe så må det være at det er noe sprikende kvalitet på låtene. De sterke låtene er skitsterke, og de ikke-fullt-så sterke låtene er meget forglemmelige. Mokkelbost følger den moderne oppskriften til punkt og prikke: refrenget deiser inn før det er gått 30 sekunder. Konsekvensen av denne type popmusikk er at man gjerne får et blodsukkerdropp etter 3 minutt og 20 sekunder. Det er festlig så lenge låten varer, men tomheten melder seg i samme sekund som låten er over. På en måte. Det hadde vært fint med litt rug inne i blant alt hvetemelet, om du skjønnner.

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

 

Sjekk også:

Min platesamling: Sondre Lerche

Montée – Isle of Now

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 20 andre abonnenter