Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anmeldelser 31. januar 2017

Et musikalsk oppgjør med Donald J. Trump

Angel Olsens "Fly on Your Wall" var første låt ut da Donald Trump ble tatt i ed.

Angel Olsens «Fly on Your Wall» var første låt ut da Donald Trump ble tatt i ed.

 

Musikere som protesterer mot politikere er ikke noe nytt. Likevel er det nok lenge siden verden har sett et liknende musikalsk engasjementet som det amerikanske artister har vist i forbindelse med at Donald Trump ble valgt til ny president i USA. Det var svært få kjente navn som takket ja til å spille under innsettelsen 20. januar. Gjennom hele valgkampen har det musikalske engasjementet mot Trump vært stort, og etter valget har det også økt ytterligere. Mange artister og band har den siste tiden holdt protestkonserter og kommet med både offisielle utgivelser og låter som (foreløpig?) kun lever sitt liv på den store webben.

I siste kategori befinner prosjektet Our First 100 Days seg. De offentliggjør en ny låt eksklusivt på bandcamp hver dag i løpet av Trumps første hundre dager som president. Prosjektet er et samarbeid mellom mange artister og plateselskaper, med Secretly Group og 30 Songs, 30 Days som initiavtakere. Secretly Group hadde idéen til dette prosjektet, men det kan ses som en videreføring av et prosjekt som 30 Songs, 30 Days startet under valgkampen.

Our First 100 Days tok opp tråden i forkant av innsettelsen av president Trump, med bakgrunn i et ønske om å sette fokus på de politiske saksområdene som står i fare for å bli neglisjert, eller der en tidligere positiv utvikling blir reversert under den nye administrasjonen. De 100 låtene blir gitt ut samlet 1. april. Alle inntektene fra salget går direkte til organisasjoner som jobber med å sette fokus på klimaproblematikk, rettigheter for kvinner og innvandrere, samt organisasjoner som generelt jobber for en mer rettferdig behandling av mennesker og en rettferdig fordeling av goder.

Angel Olsen var første kvinne ut på dag 1. Hittil har vi også blitt servert en tidligere ukjent låt fra avdøde Jason Molina (Songs: Ohia og Magnolia Electric Co.) og nye låter fra blant andre S. Carey (Bon Iver), Meat Wave, Women og Avey Tare (Animal Collective). Noen av de andre som bidrar i prosjektet er Will Oldham, Toro y Moi, Waxahatchee, The Mountain Goats, Ty Segall, Whitney, How to Dress Well, Courtney Marie Andrews, Jens Lekman, Wild Nothing og Mitski.

Via lenken under kan du følge med på hvilke låter som legges ut fra dag til dag.

https://ourfirst100days.bandcamp.com/

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Sjekk også:

Øya 2014: Angel Olsen – bortgjemt gudinne av kjærlighetslåter

Musikalske sidespor – uke 35

 

Ukas tips – februar 2014

 

Musikalske sidespor – uke 37

 

Park, skog og Ty Segall

Hvor mange utgivelsen kommer det fra Ty Segall i 2013?

 

Musikalske sidespor – uke 50/51

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 48 andre abonnenter