Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anmeldelser 22. februar 2017

Singelanmeldelse: Dunderhonning – «N3 Lulin»

Lite visste kometen som passerte Jorden for åtte år siden, at den skulle bli gjenstand for en av de friskeste norske låtene i første åttendedel av 2017. Egentlig er det bare én ting å utsette på «N3 Lulin»; i motsetning til halene til selve kometen, er låten altfor kort. Samtidig er lykken at du kan høre den nesten tretti ganger på én time, om du vil.

 

Artist: DUNDERHONNING
Singel: «N3 LULIN» (2017)
Plateselskap: NO FOREVERS

5+


2007, kometenes år. Kometen Lulin, som offisielt har betegnelsen C/2007 N3, ble oppdaget i 2007. Astronomene ved Lulin-observatoriet på Taiwan, derav navnet, fastslo at det var snakk om en hittil ukjent komet. I slutten av februar 2009 var den synlig med kikkert, men fortvil ikke hvis du gikk glipp av den: 24. februar var dagen den var nærmest Jorden, nærmere bestemt 61 millioner kilometer unna.

Samme år dukket det opp et band fra Harstad, som debuterte med EP-en Ka du vente på?. Noen vil hevde at det også i Dunderhonnings tilfelle var snakk om en hittil ukjent komet, en musikalsk sådan.

Tilbake til låten: «N3 Lulin» er mer rett på sak enn det vi har hørt fra Dunderhonning tidligere. Ikke fordi tempoet er høyere, men helhetsinntrykket er mindre hektisk enn på de to første utgivelsene. Der gitarene og melodiene på både Ka du vente på? og oppfølgeren Sakte ut av fokus fra 2010 har spredt seg i ulike retninger, har de denne gangen kommet til enighet om riffene og hvilken retning de skal trekke i sammen. Rufserocken fra forrige album har blitt skjøvet litt til side, og gitt plass til et renere uttrykk.

Kanskje er det de syv årene som har satt spor, en slags modning, men det er samtidig ikke vanskelig å gjenkjenne bandet; flere lag med gitarer, skarpe og bestemte trommeslag og mye energi løper gjennom denne låten. Knyttet sammen av et kort og heftig refrengliknende parti som nekter å forlate hodet. Legg så til en aura av mystikk i tekstuniverset, med kometen som ikke ble sett og som kanskje aldri kommer tilbake igjen, og du sitter igjen med en nær fullkommen musikkopplevelse.

Album i mars. Før jul kom den første singelen fra det kommende albumet. «Nedslitt bygård» viste et band som har skrudd tempoet ned et par knepp. På «N3 Lulin» befinner de seg et sted imellom sine tidligere utgivelser og den første singelen. Fredag 17. mars kommer albumet vi venter på, med den enkle tittelen . NO FOREVERS er plateselskapet som står bak Dunderhonnings første album siden 2010. Spenningen knyttes først og fremst til om de klarer å opprettholde et slikt nivå gjennom et helt album.

«N3 Lulin» er foreløpig kun tilgjengelig på soundcloud. Torsdag 2. mars slippes den på andre digitale tjenester.

Torsdag 23. mars har Dunderhonning slippkonsert på John Dee, etter først å ha vært hjemme i nord en kort tur, med konserter i Bodø, Tromsø og hjembyen Harstad.

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Låtanbefaling: Dunderhonning – Nedslitt bygård

Musikkfest Oslo 2013: Dunderhonning

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter