Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 23. februar 2017

Singelanmeldelse: Mats Wawa – «Smoke on the Water»

Artist: Mats Wawa

Låt: «Smoke on the Water» (2017)

Plateselskap: Ville Vesten Plateforening

4

Norsk indiepop har kanskje aldri vært i bedre forfatning enn den er i nå. Du trenger bare høre kollektivet Mats Wawas  singel «Smoke on the Water» (nei, dette er heldigvis ikke en cover av Deep Purple-klassikeren) én gang for å skjønne at nivået  ikke er noe å kimse av. Mats Wawa spiller iørefallende indiepop som man fort tar seg å spille luftgitar eller trommer til. Prima midtempo bunndrag, med twin-gitarer som riffer avgårde på en smilende måte og herlige koringer på refrenget. Vokalisten har dog godt av litt hjelp, på egen hånd er kanskje ikke stemmen hans rock solid, men på den annen side er ikke kravet om Rod Stewart-røst like sterkt i denne sjangeren. Utrykket er en anelse Stephen Malkmus & the Jicks i svingene med et hint av tidlig Midlake. Sjarmerende, og catchy. Til tross for at Mats Wawa er relaltivt ferske, så er de ganske meritterte i konsertsammenheng, med spillejobber på festivaler som Trondheim Calling 2015 & 2017, by:Larm 2016, Øyafestivalen og Pstereo-festivalen.Til høsten kommer albumet. Se opp!

 

 

Mats Wawa. Foto: Marianne Berg Nilsen

 

Sjekk også:

Musikalske sidespor – uke 40 (inkludert Mats Wawa- «Rolig EP»)

Musikalske sidespor – uke 35 (inkludert Mats Wawa- «Classics EP»)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter