Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 26. februar 2017

Musikalske sidespor – uke 8/2017

Et av ukas musikalske sidespor: Ava Freddy har sluppet et debutalbum med originale og spennende arrangementer. Vil du vite hva som ellers finnes utenfor hitlistene? Her er ukas utvalgte tips.

 

Hvitmalt Gjerde
Den første singelen fra deres kommende album er her. «Utenfor» følger i samme gitarspor som det vi har hørt fra disse gutta tidligere, og takk for det. De har funnet en oppskrift som får meg til å tenke på sommer hver gang jeg hører den knirkete gitaren slå inn. Bergensk sjarm med spenstige trommer og drivende gitarriff. Vokalist Johannes Fjellstad sier om denne låten: «»Utenfor» våknet opp på soverommet mitt på sensommeren en gang. Hadde hørt mye på Television og sett mye på TV. Spilte riffet inn på dataen. Vi tok låten med til studio i vinter og resultatet ble dette. Vokalen er inspirert av måkeskrik og menn med øyenskygge».

 

 

COTE
I fjor kom det tre singler fra henne, nå er den fjerde klar. «Cruel» legger seg i samme åpne poplandskap som fjorårets låter. Glimtvis kan hun minne om Suzanne Vega, med noe av det samme pophåndverket i bunnen. Låten bygger seg fint opp, med et varmt og flytende riff som avslutning.

 

 

Ava Freddy
Debutalbumet til Åse Ava Fredheim heter Appily Ever After. Hun skriver og produserer eget materiale selv, og har tekster på både engelsk og norsk. Dette albumet skiller seg definitivt ut i havet av popmusikk som utgis; Ava Freddy viser hvor kraftfullt et instrument som stemmen kan være, og flere av arrangementene er originale og uforutsigbare. Organisk og behagelig, med utgangspunkt i pop, men hun svinger innom både folk, visesang og noen røffere partier på enkelte spor. Ved siden av solokarrieren, utgjør hun også halvparten av duoen Heim.

 

 

Luxury Death
De har nettopp debutert med EP-en Glue. Lett postpunk med friske basslinjer og noen synther som strøs forsiktig over deler av de fire låtene. Når vi skal lete etter inspirasjonskilder for Luxury Death, er det ett band som raskt peker seg ut: The New Pornographers, som nylig har sluppet to singler fra et nytt album, som kommer 7. april.

 

 

Carnival Kids
«A Happier Lie» er første smakebit fra en kommende selvtitulert EP. Den slippes 3. mars, samme dag som bandet spiller på by:Larm Black. Dette er en festival i festivalen, der rocken skal få smelle fra seg igjen, etter at det på fjorårets festival var stor debatt rundt rockens fremtid. Carnival Kids er ett av mange bevis på at norsk rock ikke ligger nede. De freser fra seg med et tungt og upolert startskudd for den kommende EP-en.

 

 

Nikki Lane
Det nye albumet Highway Queen befester hennes posisjon som en av countryrockens unge stjerneskudd. Med omtrent like deler country og alternativ rock, fremstår hun både myk og bråkjekk om hverandre, med en passe grumsete vokal som passer perfekt innenfor sjangeren. I fjor spilte hun på Mono, nå har hun rykket opp et hakk når det gjelder størrelse på konsertlokale: fredag 16. juni spiller hun på Parkteatret. Liker du country og rock, nei, la meg begynne på nytt: liker du musikk, bør du være der.

 

 

Marie Sahba
Debutsingelen «Black Veil» er en fartsfylt poplåt. Norsk-iranske Sahba har skrevet en låttekst som handler om det å være kvinne i krysningen mellom øst og vest, og hvor vanskelig det kan være å forholde seg til en verden som ikke alltid er så lett å forstå. Du kan se og høre Marie Sahba på by:Larm 2.-4. mars.

 

 

Cloud Nothings
Nylig slapp de albumet Life Without Sound. Helt lydløse har de ikke blitt, men de har sakket ned på tempoet og roet de vokale utblåsningene fra tidligere album. Noe som har resultert i et melodiøst og tilgjengelig album. De høres nesten mer ut som Weezer enn hva Weezer selv gjorde på sitt beste. Søndag 5. mars spiller Cloud Nothings på Parkteatret.

 

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Sjekk også:

Musikalske sidespor – uke 7/2017

Musikalske sidespor – uke 6/2017

Musikalske sidespor – uke 5/2017

Musikalske sidespor – uke 4/2017

Musikalske sidespor – uke 3/2017

Musikalske sidespor – uke 2/2017

Musikalske sidespor – uke 1/2017

Musikalske sidespor – uke 50/51

Musikalske sidespor – uke 49

Musikalske sidespor – uke 48

Musikalske sidespor – uke 47

Musikalske sidespor – uke 46

Musikalske sidespor – uke 45

Musikalske sidespor – uke 44

Musikalske sidespor – uke 43

Musikalske sidespor – uke 42

Musikalske sidespor – uke 41

Musikalske sidespor – uke 40

Musikalske sidespor – uke 39

Musikalske sidespor – uke 38

Musikalske sidespor – uke 37

Musikalske sidespor – uke 36

Musikalske sidespor – uke 35

Musikalske sidespor – uke 34

Musikalske sidespor. Deluxe edition med gjestetips – uke 33

 

Øya 2014: Hvite gjerder, snøflak og slengkyss

 

Suzanne Vega på Rockefeller – bilder

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter