Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 28. februar 2017

Singelanmeldelse: Caper Parade – «People in Pools»

 

Artist: Caper Parade

Låt: «People in Pools» (2017)

Plateselskap: Tja, eget?

4+

 

 

Det renner inn med musikk til oss i Deichmans musikkblogg. Vi jobber oss systematisk gjennom alt sammen. Godt i underkant av ti prosent stikker seg ut. Det er disse utøverne du som regel kan lese om i musikkbloggen, og som viser at 2017 så langt vært et sterkt år for ny norsk musikk. Caper Parade er en av disse ubeskrevne bandene som besitter X-faktoren som gjør at man stopper opp midt i en endeløs rekke av middelmådig musikk. Caper Parade består av gitarist og vokalist Aksel Undset fra Norge og to engelskmenn, Leo Geller  på bass/vokal og Tom Miller på trommer. De møttes på et eller annet universitet, så vidt vi kan forstå ut i fra bandbiografien deres på Soundcloud. Bandet har spilt sammen siden 2014 og turnert endel i UK.

Uansett, denne låten, «People in Pools», er en sjeldent medrivende og kul hyllest til 70-talls boogie rock. Det svinger som f… og er mer enn sjarmerende. Blues i svingene, kødden tone, hint av Hendrix, C.C.R. og Status Quo. Kule detaljer og riktig produksjon.
Gutta har fingerspitzengefühl. Det er nemlig fort gjort å låte håpløst harry når man prøver seg på boogie rock. De fleste ender opp med å høres ut som DDE.
Caper Parade på sin side låter helt korrekt i forhold til sjangeren. Tankene går av en eller annen grunn hen mot Isle of Wight-bandet The Bees, og kanskje spesielt deres eminente album Free the Bees fra 2004.

 

 

Vi gleder oss til EP’en som skal komme til våren/sommeren.

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Sjekk også:

Musikalske sidespor – uke 41

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter