Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 11. mars 2017

Musikalske sidespor – uke 10/2017

Et av ukas musikalske sidespor: Solvind har gitt ut en singel med en tittel som fint speiler musikken. Vil du vite hva som befinner seg utenfor hitlistene? Her er ukas utvalgte tips

Tekst: Bent Inge Hvitstein

The Age of Colored Lizards
Deres fjerde singel har nylig kommet ut, og de fortsetter i shoegazesporet fra de tre første, men denne gangen kommer de i et litt lystigere toneleie. En mykere versjon av The Jesus and Mary Chain, «Pale White Sun» er også en tittel som sender tankene til 80- og 90-tallets shoegazere. Sotron Records melder at EP-en Another Day kommer i løpet av våren, og det er lov å glede seg til mer fra dette Oslo-bandet.

 

 

Apperaat
Kanskje er det bare meg, men singelen «Secret Service» får meg til å tenke på Sterk Naken og Biltyvene. Det er noe med den slentrende snakkesyngende vokalen som gjør dette til en elektronisk kusine av det norske kultbandet. Men denne danske duoen har mer å by på av elektronisk eleganse. Låten er hentet fra albumet The Wooden Toy Truck, som er en fin samling av tung elektronisk pop og noe mer ambiente elementer, med blant annet Ladytron som en god inngangsreferanse.

 

 

Solvind
Denne gjengen fra Sandvika slapp i forrige uke singelen «Excuse Me, But I Have to Explode». Bandet har mye på planen for tiden, allerede neste uke kommer EP-en All of a Sudden. Singelen sparkes i gang av herlig gvinende gitar og raske trommeslag. Litt prog i verset, før de trykker til mer på refrenget. Likevel uten at de mister det følsomme grepet om den klassiske indierocken som ligger i bunnen. En låt som lett fester seg.

 

 

Hand Habits
Spådom: albumet Wildly Idle (Humble Before the Void) kommer til å krype langt opp på mange favorittlister ved utgangen av året. I den første låten «Flower Glass» kryper Meg Duffy rett inn i sjelen din med visuell melankoli. Tidligere har hun vært en fremragende gitarist for Kevin Morby. På egne gitarbein viser hun at ferdighetene som låtskriver også er av høy klasse. Dette er deilig gitarpop med en ekstra snert i tekstene, skjørt og røft på samme tid, som fyller deg med en uimotståelig trang til å pakke deg inn i puter og pledd og ønske gamle sommerforelskelser velkommen tilbake. En liten referanse til slutt: liker du dette, bør du også sjekke ut Widowspeak.

 

 

1912
Sindre Husebø er en futurist som via synthene skaper musikk om menneskenes vei inn i fremtiden. From The Off-World Colonies er et album som tar for seg nåtidens store samfunnsutfordringer, og plasserer det i et perspektiv der endring ses som eneste mulige løsning for at mennesket skal overleve. Her får du kolonisering av andre planeter og kunstig intelligens i musikalsk innpakning. Husebø skriver også en roman rundt samme tema, selvsagt science-fiction. Lørdag 18. mars er det slippfest på Ingensteds.

 

 

Yaeji
Sørkoreansk housepop er nok en smal sjanger, men denne dama har funnet en stil som fenger. «Noonside» er første singel fra en kommende selvtitulert EP. En litt barnlig og søt vokal ligger over en pulserende beat, som gjør det hele til et slags stressbehag som må gjenhøres flere ganger. Yaeji har stadig forflyttet seg mellom Seoul og New York, og videoen til låten viser dette i hektiske bildeklipp.

 

 

Live Sollid
«My Empty Apartment» er en nysluppet singel som griper tak i hverdagens ensomhet og ubesluttsomhet. Gitarklimpringen som flyter gjennom hele låten er effektfull i sin enkelhet. Låten bygges forsiktig opp både i tekst og arrangement, til en rolig og avklarende finale.

 

 

Brother Ali
En undergrunnsrapper fra Minneapolis som nok har mange fans blant de som har fulgt sjangeren det siste tiåret. Hans ferske singel «Pen to Paper» er kraftig kost. Knallhard rap, der teksten er konsentrert rundt hans egen historie, som ikke er lystig. Bryske horn og piano akkompagnerer vokalen og gir det hele ekstra tyngde.

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Sjekk også:

Musikalske sidespor – uke 9/2017

Musikalske sidespor – uke 8/2017

Musikalske sidespor – uke 7/2017

Musikalske sidespor – uke 6/2017

Musikalske sidespor – uke 5/2017

Musikalske sidespor – uke 4/2017

Musikalske sidespor – uke 3/2017

Musikalske sidespor – uke 2/2017

Musikalske sidespor – uke 1/2017

Musikalske sidespor – uke 50/51

Musikalske sidespor – uke 49

Musikalske sidespor – uke 48

Musikalske sidespor – uke 47

Musikalske sidespor – uke 46

Musikalske sidespor – uke 45

Musikalske sidespor – uke 44

Musikalske sidespor – uke 43

Musikalske sidespor – uke 42

Musikalske sidespor – uke 41

Musikalske sidespor – uke 40

Musikalske sidespor – uke 39

Musikalske sidespor – uke 38

Musikalske sidespor – uke 37

Musikalske sidespor – uke 36

Musikalske sidespor – uke 35

Musikalske sidespor – uke 34

Musikalske sidespor. Deluxe edition med gjestetips – uke 33

 

Dum Dum Girls=The Jesus and Mary Chain møter The Ronettes

 

Beautiful Noise – fin shoegazedokumentar fra Eric Green

 

Ride overbeviser med sin første låt på godt og vel 20 år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter