Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 28. mars 2017

Slowdive deler en flunkende ny låt og video – «Sugar for the Pill»

Etter 22 år returnerte Slowdive tidligere i år med «Star Roving», det første av nytt materiale siden «Pygmalion» fra 1995. I dag deler de en nüdelig, diskret affære, den flunkende nye låta, "Sugar for the Pill", som lyder umiskjennelig Slowdive.
 Av: Victor Josefsen / Foto: Ingrid Pop

Musikkvideoen henter inspirasjon fra albumets cover art, som for øvrig er et stillbilde fra Harry Smiths kultklassiker «Heaven and Earth Magic» – en abstrakt animasjonsfilm med et spirituelt narrativ som har satt sitt preg på mang en kunstner siden den først ble utgitt i 1957.

 

 

Slowdive sitt stemningsfulle debutalbum «Just for a Day» ble sluppet i 1991 av Creation Records. I 1993 kom enda et stemingsfullt album, nemlig «Souvlaki», etterfulgt av spennende, utforskende «Pygmalion» i 1995 før bandet brøt opp. De siste 22 årene har et par samlealbum blitt utgitt og gruppens medlemmer har begitt seg ut på andre musikalske prosjekter. I 2014 annonserte Slowdive at de var gjenforent og at ny musikk var på vei. Samme år sto de jammen på scenen på Øyafestivalen der de viste at de ikke hadde glemt sine kunster fra 90-tallet. Slowdive lød enda bedre live i 2014, faktisk. Deres første nye singel «Star Roving», som ble utgitt i januar i år, var også en verdig hjemkomst.

 

 

For å markere annonseringen av albumet, spiller Slowdive en uannonsert, hemmelig konsert 29. mars, på The Garage i London. Hele konserten blir streamet live via bandets Facebook-side, så fans fra hele verden får muligheten til å høre låter fra det nye albumet samt gamle favoritter. Live stream starter kl. 22:10 i norsk tid. Se live stream av konserten her: https://www.facebook.com/Slowdive/

Slowdive sitt nye album er ute 5. april via Dead Oceans.

Slowdive album cover

 

Sjekk også:

 

Slowdive deler første nye låt på 22 år- «Star Roving»

 

 

Plateanameldese: Simon Scott – «Navigere»

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter