Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 31. mars 2017

Videopremiere: Dig Deeper – «Stars Tonight»

Dig Deeper. Foto: Julie Marie Naglestad.

I dag slipper Oslo/Bergens-bandet Dig Deeper, som frontes av Einar Kaupang og Øystein Braut (Electric Eye, Low Frequency In Stereo, Torgeir Waldemar), den første singelen «Stars Tonight» fra den kommende EP’en og det påfølgende albumet, som slippes på andre siden av sommeren. Vi kjører videopremiere. Først noen ord fra Dig Deeper selv om videoen.

Dig Deeper. Foto: Julie Marie Naglestad

Have you seen the stars tonight, my friend?

– For de som ønsker en good time med halvspidsy rock, har vi laget denne låta som et bidrag til din indre roadtrip. Den er kort, groovy og videoen er laget i en slags gammeldags TV-studiosetting uten forsøk på å være retro. Du kan glane eller bare la den surre i bakgrunnen. Det skjer ingen ville ting, vi bare spiller og har det bra. Ulike nivåer på medlemmene i bandet og mer en framføring av musikk enn det er en historie som skal fortelles. Sjekk ut f.eks. Tom Jones med Crosby, Stills, Nash og Young – Long Time Gone (1969) etterpå. Fett opptak!

– De som lytter til tekst i musikk, vil få med seg at dette, som vanlig kan man kanskje si, ikke er en gladlåt fra Dig Deeper. Var ikke på noen som helst måte fornøyd med den politiske utviklingen på tiden vi skrev og spilte inn låta, ikke da, ikke nå.

Tittelen kom etter vi hadde satt på noe ellevill musikk vi ikke helt hørte hva var med det første, da vokalen kom inn viste det seg selvfølgelig å være «Have You Seen the Stars Tonight» (Paul Kantner/Jefferson Starship). STORT peacetegn til den låta med andre ord.

– «Stars Tonight» er en låt som kan inntas på ulike måter. De som lytter til tekst i musikk, vil få med seg at dette, som vanlig kan man kanskje si, ikke er en gladlåt fra Dig Deeper. Var ikke på noen som helst måte fornøyd med den politiske utviklingen på tiden vi skrev og spilte inn låta, ikke da, ikke nå. Det begynner heldigvis å nærme seg valget til høsten.

 

 

Video av Øystein Braut.

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

 

Sjekk også:

 

Electric Eye på bassengkanten…
Øya 2016 – Electric Eye
Plateanmeldelse: Electric Eye – Live at Blå
Platemeldelse: Electric Eye “Different Sun”
by:Larm 2016 – Electric Eye
Oslo Psych Fest 2015: Electric Eye
Mer om Electric Eye

 

Oslo Psych Fest 2015: The Low Frequency in Stereo
The Low Frequency in Stereo lager nytt album!

 

Plateanmeldelse: Torgeir Waldemar – «No Offending Borders»
Torgeir Waldemar & Monica Heldal på samme scene
Union Scene 10 år: The Devil and the Almighty Blues

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter