Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anbefalinger 12. april 2017

Filmutstilling: Med kæll i tittelen

For tiden har vi en ny filmutstilling på gul sone på Hovedbiblioteket. Denne gangen er fellesnevneren «mann» i tittelen. Påfallende mange filmer har altså «mann», «mannen» eller «menn» i tittelen.  Som for eksempel «Mannen uten minne», «Mannen på taket», «Mannen fra toget», «Mannen som ikke kunne le», «Maktens menn» også videre. Listen er lang. Dette er for øvrig ikke ment som noe innlegg i en kjønnsdebatt. Kun for moro skyld. Uten skjulte motiver.

Men megetsigende nok var det ikke nok filmer med «kvinne» i tittelen til at vi kunne lage en egen utstilling. Kun Pedro Almodóvars «Kvinner på randen av nervøst sammenbrudd», «The invisble woman», «The devil is a woman», «A woman in Berlin», «When a woman descends the stairs» og «I skyggen av kvinner».

PS. For våre nynorskbrukere betyr altså «kæll» mann, fyr, type eller kar på østfoldiansk.

 

rsz_med_kæll_i_tittelen

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser og bøker i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 46 andre abonnenter