Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 29. mai 2017

Videopremiere: Some Feather – «The Forest»

Some Feather aka Kristine Hovda

Some Feather aka Kristine Hovda.  Foto: Ingrid Røger

I dag mandag 29. mai slipper Some Feather sin tredje låt fra det kommende debutalbumet. «The Forest» er en stemningsladet låt som vi kjører videopremiere på. Se og Hør.

Av: Victor Josefsen

Some Feather, eller Kristine Hovda som hun heter, ble allerede etter første singel i 2015 plukket ut som en av artistene Tidal hadde mest tro på i tiden framover. Siden den gang har hun vært i studio med produsentene Andreas Ulvo og Matias Tellez og albumet ventes klart i oktober.

«The Forest» handler om øyeblikket etter kjærlighetssorg, når ting endelig begynner å roe seg og man begynner å ha det bra igjen og man etter hvert får oppleve kjærligheten igjen.

– Jeg så for meg at det er som å komme ut av en stor og mørk skog, og stå i lysningen og se ut på en stor slette. Det er trygt og godt å gjemme seg i skogen, men solen slipper ikke så lett til. Sangen er en slags bearbeidelse av den usikkerheten og ambivalensen. Svaret på spørsmålet kommer mot slutten av sangen, for det er tross alt en lettelse når man har gått gjennom noe vondt, at det går an å føle noe godt igjen. ”Scared because it matters.” Hvis noe er skummelt, betyr det jo at jeg bryr meg om det, sier Hovda om låta.

Kristine om tilblivelsen av «The Forest»:
– Refrenget til «The Forest» kom fallende ned i hodet på meg da jeg gikk over Oslo S på vei hjem til søsteren min i Stavanger. Jeg skrev den ferdig midt på natten hjemme hos henne, etter at jeg først hadde gått og lagt meg. Da kom verset, og jeg løp til elpianoet hennes og lette meg frem til en orgellyd som understreket den skjøre og nesten sakrale stemningen. Jeg måtte synge lavt for ikke å vekke resten av huset. Neste morgen var jeg ikke helt sikker på hva som hadde skjedd, men jeg hadde heldigvis tatt opp låta på iPhonen, og jeg synes fortsatt det er den fineste sangen jeg har skrevet. Andreas Ulvo og Matias Tellez har hver på sin måte bygget videre på låten med synther, orgel og elektroniske trommer, og Thom Hel kom innom studioet en dag og la noen vanvittig fine koringer.

Planene fremover:
– Planen videre er å gå i studio med Matias Tellez i juni, og gjøre ferdig platen som skal ut i høst. Før det blir det forhåpentligvis mer livespilling. Jeg gleder meg til alt sammen, avslutter hun.

 

Før alt dette, her er den Some Feathers video til «The Forest»:

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Matias Tellez

Andreas Ulvo

Plateanmeldelse: Thom Hell – Happy Rabbit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.