Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 8. juni 2017

Plateanmeldelse: Suburban Savages – «Kore Wa!»

SuburbanSavages-booklet-page-001

 

Artist: Suburban Savages

Album: «Kore Wa!» (2017)

Plateselskap: Apollon Records Prog

3+

 

Det er en kjensgjerning at dersom man lytter til for mye musikk ender man fort opp med å lytte til prog eller jazz. Det er noe ekstra stimulerende ved å lytte til musikk som ikke går i 4 flate. Som ikke starter med refreng og som stopper etter tre-fire minutter. Mer utforskende lydbilder. Gjerne med noe semi-aparte instrumentering.

Suburban Savages er soloprosjektet til Trond Gjellum, mest kjent som trommeslager i progrorkesteret med det usannsynlig teite navnet Panzerpappa. På «Kore Wa!» har han  fått drahjelp fra gamle kjenninger. Folk fra bandene Ghost Karaoke, White Willow, Weserbergland, Fraction Distraction og  Now’ve Got Members.

Suburban Savages burde for øvrig kunne tiltale fans av Sunderland-bandet Field Music. Skolert uttrykk, presist utført, stramme komposisjoner. Flerstemt sang (tidvis). Fløyter. Mye bending av toner på synthesizer etc.

Men der plateselskapkollegaer i Wesenbergland byr på for de uinvidde, strammer muligens Suburban Savages grepet. Den påtatte britiske uttalen (As I’m dying) irriterer, men gamle Peter Gabriel-fraseringer er neppe mislikt i dette miljøet. Når jeg hører på Suburban Savages ser jeg for meg at det ligger fillete kopier av Tolkien-bøker og slenger i studio.

Albumet slippes 9. juni. Suburban Savages holder slippfest for «Kore Wa!» på MIR 10. juni.

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, noter og bøker i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Plateanmeldelse: Weserbergland – «Sehr Kosmich, Ganz Progisch»

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter