Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 9. juni 2017

Norsk plateklassiker: The Chairs – «Gary´s Philosophy»

The Chairs - Gary's philosophy

Artist: The Chairs

Plate: «Gary´s Philosophy» (1997)

Plateselskap: Majones Records

 

Høsten 1996 bodde jeg i Oslo og prøvde å studere på Blindern. Litt tilfeldig havnet jeg en kveld på en konsert på en luguber plass på Grünerløkka. Bandet het The Chairs og var tydeligvis fra Stavanger.

Trommisen (Janka) hadde jeg også så vidt sett i platebutikken i Pedersgaten. Han var en tynn liten fyr – men spilte knallhardt. Ellers besto bandet av en tøffas på gitar og sang (Vidar) og en kraftig fyr med englekorestemme på bass (Gary). Jeg falt umiddelbart for musikken – herlige popmelodier – men med gode doser fuzz og futt.

Etter jul var min karriere på Blindern over og jeg hadde flytta hjem til Stavanger. Jeg traff igjen The Chairs på Cementen, – nå hadde de trykket opp sin debutplate på eget selskap (Majones Records) , gul med sort skrift og et hardt kontrastbilde. Den hadde fått det klingende navnet «Gary´s Philosophy» og det var fordi Gary som hadde betalt for trykkinga av platen. Jeg kjøpte mitt eks. på Kippers i Pedersgaten og sjutommeren «Christopher Bell» fulgte også med.

«Gary´s Philosophy» ble fort utropt til en av mine favoritter, og det er den fortsatt. Jeg har i alle år ventet på at plateindustiern skulle kaste seg over den og gi ut en CD-versjon – gjerne med singlene som bonusspor – men av en eller annen grunn har ikke dette skjedd ennå (Kippers, CCAP, hva tenker dere med? ). Tragisk – det er virkelig en rockegodbit fra oljehovedstaden. Fuzzgitarpop – strålende melodier, tøft utført med skikkelig rockelyd.

 

Dette er en redigert versjon av saken som ble publisert på Stavanger Musikk- og filmbiblioteket sin blogg M&F-bloggen Tekst: Ebbe Helberg

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

 

Sjekk også:

The Chairs Tears In The Makeup3

The Chairs – «Tears In The Makeup»

 

Kassettlabelen Groobie Tapes:

Her finner du interessante og kuriøse utgivelser med medlemmer fra The Chairs (The Boasters) + The Loch Ness Mouse, The Vacuum Dreamers, The Jessica Fletchers, The Superman Can Flys, Nutrition Facts og Truls & The Trees, The Blind Bats. Gå inn på Groobie Tapes for å ta en lytt på, og lese om, The Bus Shelters, Monobird, The Boatsters og Frequency TV F.S.C. Klangverkstedet, Stiv Heks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.