Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 20. juni 2017

Singelanmeldelse: Espen Reinertsen – «Spioneringsvise»

 

Artist: Espen Reinertsen

Låt: «Spioneringsvise» (2017)

Plateselskap: SusannaSonata

5

 

Espen Reinertsen er en fyr med mange jern i ilden. Om man skal livnære seg som sakosfonist i 2017 så bør man vel gjerne ha det om man skal ha til salt i maten. Reinertsen spiller i Christian Wallumrød Ensemble, Erik Nylanders Orkester, Heidi Skjerve Quintet, Koboku Senjû, Streifenjunko, The Espen Reinertsen Organic Jukebox og Trondheim Jazz Orchestra.

Men dette er altså soloprosjektet hans. Og det er ikke jazz. Det er, som presseskrivet korrekt definerer: organisk elektronika. Seige akustiske trommer spaserer rolig avgårde mens synth-arpeggioer flagrer over Reinertsens vokal. Kraftwerk i svingene her, men i stedet for gebrokken tysk/engelsk synger altså Reinertsen på norsk med sin lyse og behagelige stemme. Tekstene er av den poetiske sorten men med en lun humor i bunn. «I dag er dagen jeg må være spion/hvesse mine spioneringsevner og stille inn min gamle kryptograf/kle meg i grått og forsvinne i mengden».

«Spioneringsvise» er overraskende avhengighetsskapende. Det er etter måten en enkel komposisjon, men som vi alle vet ligger genialiteten ofte i evnen å begrense seg selv.
Dette er dog ikke Reinertsens debut. Platen «Forgaflingspop» har vært en «hemmelig» utgivelse, og er å finne på strømmetjenester, men den platen er noe mer introvert i uttrykket og har endel mer arty lydkolasjer. Produksjonsmessig besitter platen den samme slags stoffligheten, og er usedvanlig deilig å lytte til i litt påkostede hodetelefoner.

I mitt forkvaklede hode har denne låten potensial til å bli en aldri så liten undergrunnshit. Låten kunne vært gitt ut for 30 år siden, eller om 10 år – for den del. «Spioneringsvise» er så esoterisk og så tidløs som synthbasert musikk kan få blitt. Jeg hadde ikke leet på et øyelokk om denne låten hadde vært å finne på samleplaten «Maskindans – Norsk Synth 1980-1988». Det eneste som avslører låten er produksjonskvaliteten. Det låt ikke så saftig som dette den gang da.

Albumet «Nattsyntese» kommer i august. Det gleder jeg meg til.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Espen Reinersen. Foto: André Løyning

Espen Reinersen. Foto: André Løyning

 

Sjekk også:

Albumanbefaling – Maskindans : Norsk Synth 1980–1988

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter