Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 23. juni 2017

EP-anmeldelse: Lumikide – «Birthmark»

rsz_lumikide_birthmark_ep_cover

 

Artist: Lumikide

EP: «Birthmark» (2017)

Plateselskap: TIK Records

5

 

Ooh, hva skuer mine uskyldsbrune i inboxen der? Ny EP av Lumikide? Denne gjengen med unge musikere som er altfor smarte for alderen. Som spiller inn i gullstudioet Øra Studio hos Karl Klaseie, og som produseres og mastres av serial offenders på Deichmans musikkblogg: Matias Tellez og Jørgen Træen? Det låter så bra og så riktig. Klangen på stemmen, synthlydene, bunnen i basstrommene, spredningen av gitarene.

Kvartetten Lumikide har mye rart i posen, rent komposisjonsmessig. Sjekk bare «If You Want To» som midtveis i låten setter i gang i en snublende, aparte rytme med kryssende melodilinjer. Ærlig talt skal man ikke se bort ifra at dette potensielt kan fly seriøst høyt over hodet på den gjengse P3-lytter, men der igjen skal ikke jeg være så eplekjekk – ettersom jeg ikke engang evner å telle takten her. Alt jeg vet er at jeg liker uttrykket og lydbildet vedig godt. Hele hjernen min lyser opp under disse låtene. Låtene er  stimulerende å lytte til. Hjernen blir hvassere. EP’en inneholder ikke et eneste svakt spor. To kommunale tomler opp!

 

 

Foto: Øystein Grutle Haara

Lumikide. Foto: Øystein Grutle Haara

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, noter og bøker i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Singelanmeldelse: Lumikide – «Explorers and Destroyers»

2 kommentarer til “EP-anmeldelse: Lumikide – «Birthmark»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter