Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 28. juni 2017

Musikalske sidespor – uke 26/2017

Et av ukas musikalske sidespor: Broen satser internasjonalt med eksperimentell sjangerhopping. Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er ukas utvalgte tips.

Tekst: Bent Inge Hvitstein / Foto: Maria Gossé

 

Break a Bad Habit – Låt: «Party Like it Will Never End»
Denne duoen holder til i folkpophjørnet, og er inspirert av artister som Jose Gonzalez, Juana Molina og Simon & Garfunkel. I fjor kom deres debut-EP, omtalt i denne spalten i uke 45. Nå er de klar med første låt fra EP nummer to, som også er tittelsporet til EP-en. En fengende og klangfylt gitarintro sperrer opp ørene, som forblir på stilk låten igjennom.

 

 

Miya Folick – Låt: «Trouble Adjusting»
Første spor ut fra den kommende EP-en Give it to Me. Hun er lett å sammenlikne med Angel Olsen, og befinner seg på noen måter i samme musikalske landskap. Den nye låten er like mye fartsfylt som den er angstfylt.

 

 

Pixie Ninja – Album: Ultrasound
Fra Apollon Records kommer denne lille perlen av et lydcollage. Debutalbumet til duoen (Jostein Haugen og Marius Leirånes) er egentlig ganske mørkt og klaustrofobisk. Du kan føle deg fanget i denne musikken; ikke som en ufrivillig fange, men i et rom der tid og sted opphører, og du brått blir klar over at musikken flyter rundt deg som i en karusell av lyd og lys. Lydsurrealisme, eller progressiv instrumentalrock med elektroniske undertoner.

 

 

Walter Martin – Album: My Kinda Music
Bassisten fra det knakende gode, og dessverre oppløste bandet The Walkmen, har kommet med soloskive nummer tre. The Walkmen var kjent for å flørte med vintage, og Martin viderefører dette i et lekent stemningsleie. Han bruker sine kontakter hyppig, og har denne gangen fått vokalhjelp fra Matt Berninger (The National) og Laura Gibson. Plystrepop og snåle tekster med høy sjarmfaktor. Sporet der Berninger skal lære Martin å synge er spesielt stas å lytte til.

 

 

Broen – Låt: «You (Detective)»
Eksperimentell sjangerhopping fra trondheimsbandet som nå har tilhold i Oslo. Dette er singel nummer to fra det kommende albumet, som blir gitt ut på legendariske Bella Union internasjonalt, og Su Tissue Records i Norge. Bandet sier dette om den nye låten: «Det er en låt om å skape problemer/virkeligheter som ikke finnes. Om å gå løs på virkeligheten og undersøke den nøye, men kanskje komme fram til feil resultat». Broen kan oppleves live på siste dag av årets Øyafestival.

 

 

Kevin Morby – Album: City Music
Det ferske albumet til denne undergrunnshelten når kanskje ikke helt opp til forrige utgivelse, Singing Saw, et av fjorårets friskeste albumpust. Likevel er det et velspilt konseptalbum, der Morby tar for seg byene han har et spesielt forhold til. Ikke helt Lou Reed, men kanskje det nærmeste vi kommer i 2017.

 

 

Ulver – Album: The Assassination of Julius Caesar
Det er kanskje litt for banalt å si at de har skiftet ham, men det er ganske så nye takter på deres siste album. Industriell synthpoprock fra 1980-tallet er er foreløpig siste stopp for bandet. Litt Depeche– og Bowie-aktig her og der, fra deres 80-tallsalbum. Dystert nok, både i lyd og tekster, der mytologi og ny og gammel historie settes inn i fascinerende sammenhenger.

 

 

Kynnet – Dobbeltsingel: «Alaovi» / «Maa»
Black Pop Records har funnet plass i stallen til en finsk indierocksjarmør. Han debuterer med to raske og skranglegitardrevne humørspredere av noen låter. Jeg forstår ikke et ord av det han synger, men dette er så dansbart og friskt at det er lett å gi tommel opp. Mannen bak Kynnet er Teemu Tanner, og via plateselskapet sier han dette om sitt musikalske prosjekt: «Da jeg var arbeidsløs en sommer hadde jeg mye tid å bruke på min 8-spors opptaker. Vi brukte den sommeren hos min daværende kjærestes barndomshjem for å gjemme oss unna en grusom rørreparasjon i vårt eget hjem. Vi slo opp senere den sommeren, og det ga meg på en måte retningen til alt jeg gjør under Kynnet-navnet; ærlighet og spontanitet».

 

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Sjekk også:

Musikalske sidespor – uke 25/2017

Musikalske sidespor – uke 24/2017

Musikalske sidespor – uke 23/2017

Musikalske sidespor – uke 22/2017

Musikalske sidespor – uke 21/2017

Musikalske sidespor – uke 18/2017

Musikalske sidespor – uke 16/2017

Musikalske sidespor – uke 13/2017

Musikalske sidespor – uke 12/2017

Musikalske sidespor – uke 11/2017

Musikalske sidespor – uke 10/2017

Musikalske sidespor – uke 9/2017

Musikalske sidespor – uke 8/2017

Musikalske sidespor – uke 7/2017

Musikalske sidespor – uke 6/2017

Musikalske sidespor – uke 5/2017

Musikalske sidespor – uke 4/2017

Musikalske sidespor – uke 3/2017

Musikalske sidespor – uke 2/2017

Musikalske sidespor – uke 1/2017

Musikalske sidespor – uke 50/51

Musikalske sidespor – uke 49

Musikalske sidespor – uke 48

Musikalske sidespor – uke 47

 

Øya 2015: Broen – hagefest

by:Larm 2015: Broen – and now for something completely different

Låtpremiere: tittelsporet fra Broens debutalbum Yoga

 

Ulver – Trolsk sortmetall

Albumanbefaling: Ulver – War of the Roses

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter