Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anbefalinger 24. juli 2017

Derek Gripper til Oslo

Den virtouse gitaristen Derek Gripper kommer til Oslo 1. november 2017. Sørafrikanske Gripper spiller tradisjonelle vestafrikanske folketoner, men på en seksstrenget nylon-kassegitar og ikke koraen, denne vestafrikanske harpen med 21 strenger som låtene er komponert for.
Gripper byr i stedet på en slags vestlig tilnærming/tolkning av tradisjonell vestafrikansk musikk – på en særs respektabel måte. Gripper er en klassisk skolert gitarist, en høyst habil sådan, og spiller gjerne bass, melodilinje og solo på en og samme tid. Han tolker komposisjonene på sin måte og har tilegnet seg en herlig teknikk. Enn så flinkt det fremstår, er likevel melodien alltid i førersetet. Det hele er usedvanlig iørefallende. Til tross for lite disharmonier blir det aldri kjedelig. Snarere tvert i mot. Tonene han tryller ut av treverket er dypt hypnotiserende og beroligende på samme tid. Derek Grippers musikk har omtrent samme effekt som en god kopp med kamillete. Man blir helt avslappet og mild til sinns.
Oslo world music festival har gjort en skikkelig gullbooking her. Gripper spiller normalt sett sine konserter i Carnegie Hall og tilsvarende arenaer. Vi gleder oss stort!

Her kan du låne Grippers nydelige plate «One Night On Earth» (2012.)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter