Søk Meny Lukk
Lukk
Av: asletangen Anbefalinger 10. august 2017

Øya 2017 – IEatHeartAttacks

35660428913_9e65269071_z

Hva skjer hvis du gir et ukjent, ambisiøst band 20 minutter til å overbevise på Øyafestivalen? Svaret fikk vi onsdag kveld på Bibliotekscenen. Et band som leverte så blodet sprutet.

Tekst: Asle Tangen         Foto: Eirik Moholdt 

Jeg har  tidligere sagt at Bibliotekscenen er en av de mest spennende scenene på Øya. Her får de litt mindre banda 20 minutter til å overbevise Øyapublikummet. Dette resulterer i konserter med den lille ekstra nerven, som man kanskje ikke får med de mer etablerte banda. IEatHeartAttacks er et kremeksempel på dette. Et band som grep sjansen og leverte det gitarer og fingre kunne tåle. IEatHeartAttacks låter både rått og sofistikert på en gang. Med en deilig blanding av harmonier og disharmonier har IEatHeartAttacks lagt til en melodisk nerve til sitt musikalske kaos. Et band som omfavner begrepet «less is more». Gitar, bass og trommer er alt som trengs for å levere budskapet.

IEHA2

IEatHeartAttacks er helt tydelig blitt formet av norsk hardcore anno 2000. Med band som JR Ewing, Kaospilot og The Spectacle som inspirasjonskilder, er det den klassiske punk-oppskriften som følges. To minutters låter, Fenderamp,Telecaster og rytmisk punkgymnastikk. Det både låter bra og ser bra ut. Full øs pøs fra første til siste tone. Når bassisten attpåtil kutter opp fingeren på første låt så blodet spruter, er det adrenalinet som overtar. Nå er det vinn eller forsvinn, og det kler et band som IEatHeartAttacks. Øyapublikummet som ikke var overbevist før konserten, fikk det så ettertrykkelig banket inn i skallen i løpet av de 20 minuttene bandet hadde til rådighet. IEatHeartAttacks viste at de er en liten perle i norsk musikkfauna, et band verdt å sjekke ut. Så utrolig befriende etter en Øyadag preget av sprutregn og vann i ølen.

IEHA3

IEHA5

 

Her kan du søke etter musikk eller litteratur i vår database

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *