Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Katrine Judit Urke Anmeldelser 10. august 2017

Øya 2017 – Selmer

Foto: Mathias Ertnaes

Foto: Mathias Ertnaes

Tekst: Katrine Judit Urke
Foto: Mathias Ertnæs

Jeg løper fra Hjerteslag til Bibliotekscenen for å rekke det ferske Oslo-bandet Selmer. Det er svært mange som har møtt opp foran Øyas minste scene, og det at det etter hvert begynner å regne igjen, skremmer heldigvis ingen. Men selv om bandet er ferskt, kunne de fint tålt en større scene; Selmer består av hele seks medlemmer.

Musikken slår meg umiddelbart som sommerlig indiepop, men med de tydelige basslinjene blir det i tillegg ordentlig funky. Jeg liker denne miksen, og det er befriende at Selmers vokal lyder som avslappa indie til tross for bandets flørt med funk og beslektede sjangre. Ved å unngå å gå helt inn i funk-/soulsjangeren rister de av seg en del av den musikklinje-flinkis-utstrålingen slike band kan ha.

«Hvorfor tenker jeg på Sondre Lerche, har jeg skrevet i notatene mine. Det har nok noe med både stemmen og den henslengte sjarmen til vokalist Julian Karlsson som gir meg assosiasjonen. Karlsson synger dessverre ikke fullt så rent live som på det jeg har hørt av innspilt materiale, men det kommer nok til å gå seg til etter hvert.

Selmer har nylig sluppet sin første singel, «Surfin’ with U», som jeg anbefaler på det varmeste å sjekke ut, gjerne ved hjelp av musikkvideoen:

 

Foto: Mathias Ertnaes

Foto: Mathias Ertnæs

Foto: Mathias Ertnaes

Foto: Mathias Ertnæs

Foto: Mathias Ertnaes

Foto: Mathias Ertnæs

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser og bøker i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Plateanmeldelse: Sondre Lerche – «Pleasure»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter