Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Katrine Judit Urke Anbefalinger 11. august 2017

Øya 2017 – Louien

36442574456_a60b339dae_b

Foto: Erik Moholdt

Tekst: Katrine Judit Urke
Foto: Erik Moholdt/Øyafestivalen

Louien er soloprosjektet til Live Miranda Solberg som jeg og sikkert flere enn meg kjenner fra den harmoniske country-/americana-kvartetten Silver Lining.

Med seg på scenen har hun artist Torgeir Waldemar, Silver Lining-makker Halvor Falck Johansen og Johan Daniel Henriksen som former lydbildet ved hjelp av strenger, sag og kor. Louien innleder konserten med en kommentar om det høye volumet fra Gabrielle som spiller i Sirkus, hun håper vi klarer å høre henne til tross for dette. Før jeg ankommer Biblioteket sjekker jeg ut Gabrielle i et par minutter, og det var faktisk så høyt der at jeg satte i ørepropper selv om jeg sto utenfor teltet. Men Louien og bandet klarer seg helt fint. Det er godt å få legge bort øreproppene og tulle seg inn i nostalgiske toner, gitarklimpring og klokkeren sang en liten halvtime.

Jeg vil si det er ganske mange som har møtt opp med tanke på at storheter som Gabrielle og Mac DeMarco spiller parallelt. De aller fleste sitter, men jeg foretrekker alltid å stå på konsert, så jeg står litt ute på siden og ser ikke riktig så godt som jeg skulle ønske. Blant «ståerne» er det dessuten akkurat litt for mye småprat, som sammen med bassen fra elektropopen i Sirkus gjør at det tidvis er litt vanskelig å konsentrere seg.

Derfor passer det veldig godt at artisten igjen kommenterer lydene fra nabokonserten når hun nå skal ta siste låt helt solo. Dette er den eneste låta hun har sluppet, en demo som ligger på SoundCloud.

Mye av det jeg hører, særlig når Louien spiller aleine, minner om musikk jeg hørte på i tenåra. Vakker gitarklimpring og nakent og sårbart, som for eksempel tidlig Ane Brun, men kanskje enda mer svenske singer-songwriters; den klokkeklare røsten får meg til å tenke på Nina Kinert.

Jeg lurer litt på hvor mye et slikt prosjekt har å tilføre dagens musikklandskap og på hvorvidt Louien klarer å skape en egen greie som ikke blir som en nedstrippa utgave av First Aid Kit-lignende Silver Lining», men jeg skal følge spent med. Louien er en god formidler som viser at hun elsker musikk og ser tvers gjennom lykkelig ut når hun står helt solo på scenen og takker for seg.

36091400830_f536797588_b

36091400600_992e0737e0_b

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog.

 

Sjekk også:

Musikalske sidespor – uke 11/2017

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter